Kërkesë e popullit të Durrësit për vendosjen e monarkisë, 1928

1928

Kryesis së Asambles Konstituente. Tiranë. Populli i, Durrësit I mbledhm sod per para Bashkies Ketushme I lutet asambles Konstituante qi, tue marr para sysh te metat e regjimit Republikan qi nuk I pershtate as pak traditavet spikollogjike te popullit Shqiptar dhe interesavet te nalta te Shtetit pret me pa durim shpallijen e ndryshimit te regjimit te sodeshme ne formë Monarkike tue I ofrue fronin e naltë Mbretnor te Shqipnies Shkëlqesus së Tij Shpitimtarit të Atdheut A.Zogut si shënjë mirënjoftieje per veprat madheshtore dhe sherbimevet te pa ç’mushme q’I ka ba Atdheut t’on te dashtun. _______ Transkriptimi nga Aleksandër Cangonja.

Të dhëna

Përshkrimi
alb Kryesis së Asambles Konstituente.
Tiranë.
Populli i, Durrësit I mbledhm sod per para Bashkies Ketushme I lutet asambles Konstituante qi, tue marr para sysh te metat e regjimit Republikan qi nuk I pershtate as pak traditavet spikollogjike te popullit Shqiptar dhe interesavet te nalta te Shtetit pret me pa durim shpallijen e ndryshimit te regjimit te sodeshme ne formë Monarkike tue I ofrue fronin e naltë Mbretnor te Shqipnies Shkëlqesus së Tij Shpitimtarit të Atdheut A.Zogut si shënjë mirënjoftieje per veprat madheshtore dhe sherbimevet te pa ç’mushme q’I ka ba Atdheut t’on te dashtun.
_______
Transkriptimi nga Aleksandër Cangonja.
Burimi
alb AQSH
Zona
alb Durrës
Kontribuesi
alb Z. Aleksandër Cangonja
Data
1928
lëshuesi
alb Populli i Durrësit

Grupet e materialeve

Renditja: 695 (18 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.