Ismail Çërraga

by Fatmir Skilja

Ismail Çërraga

Të dhëna

Përshkrim
Ismail Çërraga
Jetëshkrimi
Usta Mali sic e njihnin dhe e thërrisnin të gjithë,njeriun që i kushtoi jetën që në moshe 15 -vjeçare, “Fabrikës së Vajit të Ullirit” në Elbasan ku ai filloi punë në vitin 1948. Ç’do novatorizëm që do të bëhej në fabrikë do kishte vulën e ustait, sepse ai me mendjen e ndritur do ti shërbente zhvillimit të industrisë së vajit jo vetëm në Elbasan, por në të gjitha linjat e vajit në Shqipëri, ku punonte me pasion e me profesionalizmin e tij . Usta Mali ishte ideatori e teknologu i shjëlqyer që e coi industrinë e vajit përpara, prandaj atë kudo e quanin “USTA” Mali mjeshtër Mali e ing Mali.Usta Mali ishte dhe një degustator i shkëlqyer i vajit të ullirit .Usta Mali la shumë gjurmë në industrinë e vajit të ullirit.
Autori
Fatmir Skilja
Kontribuesi
Z. Fatmir Skilja

Grupet e materialeve

Position: 4419 (1 views)

Fatmir Skilja, “Ismail Çërraga”, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/13963

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.