Doktor Neki Libohova

Të dhëna

Titulli (Dublin Core)
Doktor Neki Libohova
Mbiemri (Friend of a Friend)
Libohova
Datëlindja (Schema)
1866
Vendlindja (Schema)
Libohovë
Datëvdekja (Schema)
1935
Vendvdekja (Schema)
Durrës
Jetëshkrimi (Bio)
Doktor Neki Libohova lindi në Libohovë më 1866 dhe vdiq në Durrës më 1935. Në kohën kur ishte student në Stamboll u njoh me Naim Frashërin i cili i inspiroi ndjenja patriotike. Në vitin 1894 emërohet mjek në bashkinë e Durrësit, dhe duke filluar nga viti 1908 bashkëpunoi me patriotët e tjerë në klubin ku ishte mjaft aktiv, dhe kështu u përpoq që deputet në parlamentin Osman të dilte Esat Pasha dhe jo Musa Qazimi. Si mjek është tregua i ndërgjegjshëm duke fituar kështu simpatinë dhe nderimin e popullit të Durrësit.
Kontribuesi (Dublin Core)
Z. Aleksandër Cangonja
emrin (Friend of a Friend)
Neki

Grupet e materialeve

“Doktor Neki Libohova”, Arkiva Dixhitale Shqiptare, aksesuar më 13 qershor 2021, http://adsh.al/s/adsh/item/15717

Komentoni

Asnjë koment deri tani! Bëhu komentuesi i parë!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Arkivat e zonave të tjera