Hysejn Halimi (1835-1930)

Të dhëna

Titulli (Dublin Core)
Hysejn Halimi (1835-1930)
Mbiemri (Friend of a Friend)
Halimi
Datëlindja (Schema)
1835
Vendlindja (Schema)
Krujë
Datëvdekja (Schema)
1930
Vendvdekja (Schema)
Durrës
Jetëshkrimi (Bio)
Hysejn Halimi lindi në Krujë më 1835 dhe vdiq në Durrës në moshën 95 vjeçare më 1930. Ishte një atdhetar i mire, ka mbledhur ndihma për të financuar kryengritjen e Abdi Toptanit në malin e Krujës. Edhe pse i moshuar, ka mbajtur në krah arkivolin e kolonel Tomsonit. Mbas ikjes së Princ Vidit është burgosur nga rebelat e Haxhi Qamilit deri në Qershor të 1915, duke u arrestuar përsëri nga trupat e Esat Pashës në Dhjetor të po atij viti, dhe internuar më pas në Itali ku arrin të lirohet vetëm mbas mbarimit të luftës së parë botërore. Në 5 vitet e fundit të jetës, ka mbajtur deryrë si kryetar i Odës së Tregtisë të Durrësit.
Kontribuesi (Dublin Core)
Z. Aleksandër Cangonja
emrin (Friend of a Friend)
Hysejn

Grupet e materialeve

“Hysejn Halimi (1835-1930)”, Arkiva Dixhitale Shqiptare, aksesuar më 13 qershor 2021, http://adsh.al/s/adsh/item/15722

Komentoni

Asnjë koment deri tani! Bëhu komentuesi i parë!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Arkivat e zonave të tjera