Atë Venemin Deliana me familjen e tij, Elbasan 1905

1905

Can I use it?

Kontribuesi

Të dhëna

Data
1905
Kontribuesi
Z. Rudolf Deliana
Origjina
Arkivi personal i Z. Rudolf Deliana
Materiali
Fotografi
Zona
Elbasan
Përmbajtja
Atë Venemin Deliana bashkë me familjen e tij në vitin 1905. Një nga nënshkruesit e Deklaratës së Pavarësisë së Elbasanit, Atë Venemin Deliana mbajti meshën e parë ne gjuhën shqipe në kishën e Kalasë në Prill të vitit 1909. Pë këtë arsye me urdhër nga Patriarkana e Stambollit, Despoti grek i Durrësit e çkishëroi. Detyrohet ta kthejë në punë pas kërkesës së vendosur të popullit të Elbasanit. Për këtë ngjarje kanë shkruar disa gazeta të kohës.
Liria" e lumo Skëndos, "Korça", "Dielli" i komunitetit shqiptar në Amerikë.
Të drejtat
Kontribuesi

Grupet e materialeve

Renditja: 1563 (3 shikime)

“Atë Venemin Deliana me familjen e tij, Elbasan 1905”, 1905, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 12 gusht 2022, http://adsh.al/s/adsh/item/16726

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.