Elbasanaset e Institutit Femëror "Nana Mretneshë", 1936-1937

1936

by Përgatitur nga Z. Rudolf Deliana

Can I use it?

Kontribuesi

Të dhëna

Data
1936
Autori/Krijuesi
Përgatitur nga Z. Rudolf Deliana
Kontribuesi
Z. Rudolf Deliana
Origjina
Arkivi personal i Z. Rudolf Deliana
Materiali
Fotografi
Zona
Tiranë
Përmbajtja
Instituti Femëror "Nana Mretneshë" u themelua në vitin 1933 në Tiranë, si një shkollë  femërore me program të gjërë me qëllim edukimin dhe paisjen me kulturë  atdhetare e morale të vajzave shqiptare. Pjesë e këtij Instituti kanë qenë edhe vajzat nga Elbasani. Në listën e mëposhtëme mund të njiheni me emrat e vajzave elbasanase që kanë qenë pjesë e Institutit në vitin shkollor 1936 - 1937. Emrat janë të ndarë sipas klasave.
Klasa I-b
Gjenovefa Deliana
Makbule Boholli
Klasa II-b
Aleksandra Shuteriqi
Persefoni Todri
Praksithe Mullisi
Klasa IV-b
Margarita Popa
Klasa V-a
Afërdita Doraci
Marie Josifi
Mirka Papajani
Klasa V-b
Donika Josifi
Katina Josifi
Vjollca Xhufka
Klasa VI-b
Meropi Popa
Klasa VII
Persefoni Monçi
Klasa VIII
Margarita Nosi
Të drejtat
Kontribuesi

Grupet e materialeve

Position: 870 (10 views)

Përgatitur nga Z. Rudolf Deliana, “Elbasanaset e Institutit Femëror "Nana Mretneshë", 1936-1937”, 1936, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/16760

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.