Kur avokat Perikli Goga emërohej delegat në Asamblenë Konstitucionale . 1928

1928-07-14

Ishte periudha e zgjedhjeve në Shqipëri, e cila nga votat e popullit do dilnin zgjedhësit e dytë dhe më pas prej atyre do dilnin deputetët të cilët do votonin në Asamblenë Konstitucionale ndryshimin e regjimit në Shqipëri, nga Republikë në Monarki. Nga dokumenti që gjendet në A.q.sh do shohim një shkresë të Prokurorisë Tiranë të dërguar Prefektit të Tiranës z. Izet Dibra i cili vihet në dijeni se avokati i njohur nga Durrësi z. Perikli Goga do të zëvëndësonte z. Tahir Qarri si delegat i zgjedhjeve të vitit 1928 për zonën e Vorës. Prokurori i Tiranes Nr: 1334/28 P. T. Prefekturës Këtu Si mbas urdhenit të P.T. Ministris së Drejtësis Nr: 1276/51. D 14-VII-28. Ju njoftohet se, në vend të Z. Tahir Qarrit i cili kje emnue delegate për zgjedhjet e Asambles Konstitucionale në krahinë Vorë, u delegua Advokat Z. Perikli Goga. Pra, lutemi të permendimit t’i nji paradhënje prej 200 (dyqin) fr.ari për m’u nisë qi sod në detyrën e ngarkueme. Tiranë, me 14/VII/28. Prokurori Mas ti shkruhet Pref. Kryeqytetit për kompetencë i aprovohet P. Financavet 14/VII/28 Prefekti 14/VII/28 Izet Dibra

Të dhëna

Përshkrimi
Ishte periudha e zgjedhjeve në Shqipëri, e cila nga votat e popullit do dilnin zgjedhësit e dytë dhe më pas prej atyre do dilnin deputetët të cilët do votonin në Asamblenë Konstitucionale ndryshimin e regjimit në Shqipëri, nga Republikë në Monarki. Nga dokumenti që gjendet në A.q.sh do shohim një shkresë të Prokurorisë Tiranë të dërguar Prefektit të Tiranës z. Izet Dibra i cili vihet në dijeni se avokati i njohur nga Durrësi z. Perikli Goga do të zëvëndësonte z. Tahir Qarri si delegat i zgjedhjeve të vitit 1928 për zonën e Vorës.

Prokurori i Tiranes
Nr: 1334/28

P. T.
Prefekturës
Këtu
Si mbas urdhenit të P.T. Ministris së Drejtësis Nr: 1276/51. D 14-VII-28. Ju njoftohet se, në vend të Z. Tahir Qarrit i cili kje emnue delegate për zgjedhjet e Asambles Konstitucionale në krahinë Vorë, u delegua Advokat Z. Perikli Goga.
Pra, lutemi të permendimit t’i nji paradhënje prej 200 (dyqin) fr.ari për m’u nisë qi sod në detyrën e ngarkueme.

Tiranë, me 14/VII/28. Prokurori


Mas ti shkruhet Pref.
Kryeqytetit për kompetencë
i aprovohet P. Financavet
14/VII/28
Prefekti
14/VII/28 Izet Dibra
Burimi
AQSH
Zona
Tiranë
Kontribuesi
Z. Aleksandër Cangonja
Data
14 korrik 1928
lëshuesi
Prokuroria e Tiranës

Grupet e materialeve

Position: 833 (12 views)

“Kur avokat Perikli Goga emërohej delegat në Asamblenë Konstitucionale . 1928”, 1928-07-14, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 9 dhjetor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/19563

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Burimet e lidhura

Filtro sipas cilësisë

Lidhja
Titulli Etiketë alternative Klasa
Kur Perikli Goga (i vjetri) kërkonte ndihmë për botimin e revistës "Drejtësia" ! Lidhje me materiale të tjera Artikulli