Dekreti i faljes së Ahmed Daklit nga Mbreti Zog

2021-07-28

Mbas largimit nga atdheu më 26 dhjetor 1924 me traget nga Vlora për në Brindisi, fillon dhe kalvari i emigrimit politik të Ahmed Daklit i cili qëndroi gati 6 vite jashtë atdheut. Por më 2 mars 1929 Ministri Drejtësisë Hiqmet Delvina i propozon amnistinë e Ahmed Daklit dhe i dërgon shkresë Kryeministrisë e cila më pas kjo e fundit ja dërgon Mbretit me date 11 mars 1929. Ndërkohë Mbreti Zog me date 21 mars 1929 nxjerr dekretin e faljes e të arratisurit politik Ahmed Dakli.

Të dhëna

Përshkrimi
alb Mbas largimit nga atdheu më 26 dhjetor 1924 me traget nga Vlora për në Brindisi, fillon dhe kalvari i emigrimit politik të Ahmed Daklit i cili qëndroi gati 6 vite jashtë atdheut. Por më 2 mars 1929 Ministri Drejtësisë Hiqmet Delvina i propozon amnistinë e Ahmed Daklit dhe i dërgon shkresë Kryeministrisë e cila më pas kjo e fundit ja dërgon Mbretit me date 11 mars 1929. Ndërkohë Mbreti Zog me date 21 mars 1929 nxjerr dekretin e faljes e të arratisurit politik Ahmed Dakli.
Burimi
alb AQSH
Përmbajtja
alb ZOGU I.
Mbreti i Shqiptareve
Mbi proponimin e banum me shkresen Nr. 565 date 2.III.928 te Ministris se Drejtesis, paraqit me shkresen, Nr. 717 date 11.III.929 te Kryeministris,
DEKRETON
Faljen e t’aratisunit politik Ahmet Dakli nga Elbasani I denuem ne mungese me dhjete vjet burgim per çeshtjen e vrasjes se Reshit Haxhi Hyseni po nga Elbasani, faj ky qi i asht ngarkue tue perfitue ma teper prej absences se tij mbasi si i I aratisun politik nuk mund t’u paraqite per mbrojtjen e vetvedit mbi sa akuzohej, dhe tue marre parasysh se sjelljet e tija n’aratie kane qene krejt te mira dhe veçanerisht tue mos u bashkue me te tjere t’aratisun politik nuk asht trazue ne veprimet e tyne ne dam t’interesave te Shtetit qi jane prova e bindjes se tij ndaj ligjeve dhe Qevers Mbretnore, urdhenon gjithe autoritetet per lanien e tij te lirë me u kethye ne vend banimn e tij.
Tirane, me 21. Mars 1929.
Zona
alb Tiranë
Kontribuesi
alb Z. Aleksandër Cangonja
Data
28 korrik 2021
lëshuesi
alb Mbreti Zog

Grupet e materialeve

Position: 4406 (1 views)

“Dekreti i faljes së Ahmed Daklit nga Mbreti Zog”, 2021-07-28, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/20561

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.