Sadik Metra, Prefekt i Elbasanit në vitet 1936-1939

1936

Pa kaluar katër muaj nga fillimi i detyrës përballet me konfliktin mbarë qytetar elbasanas. Shpërthen protesta e 30 tetorit 1936, kundër transferimit të shkollës “Normale” në Shkodër, për së treti herë. Ishte bërë shkak urdhëri qëllimkeq i Minstrisë së Arsimit që revoltoi të madh e të vogël në qytet. Para prefekturës qëndronte një masë e madhe njerzish të irrrituar. Ministria e Brendshme urdhëron shpërndarjen me forcë të demostruesve. Përleshje e kacafytje me xhandarmët në qendër të qytetit. Pat dhe të gjakosur. Sadik Metra me urtësinë dhe gjakftohtësinë që e karakterizon nuk zbaton urdhrat e Dikasterit por gjen një zgjidhje optimale. Biseda telefonike me Mbretin normalizon situatën e ndezur dhe qetëson sidomos të rinjtë.....Normalja mbetet në Elbasan.

Të dhëna

Përshkrimi
Pa kaluar katër muaj nga fillimi i detyrës përballet me konfliktin mbarë qytetar elbasanas. Shpërthen protesta e 30 tetorit 1936, kundër transferimit të shkollës “Normale” në Shkodër, për së treti herë. Ishte bërë shkak urdhëri qëllimkeq i Minstrisë së Arsimit që revoltoi të madh e të vogël në qytet.
Para prefekturës qëndronte një masë e madhe njerzish të irrrituar. Ministria e Brendshme urdhëron shpërndarjen me forcë të demostruesve. Përleshje e kacafytje me xhandarmët në qendër të qytetit. Pat dhe të gjakosur. Sadik Metra me urtësinë dhe gjakftohtësinë që e karakterizon nuk zbaton urdhrat e Dikasterit por gjen një zgjidhje optimale. Biseda telefonike me Mbretin normalizon situatën e ndezur dhe qetëson sidomos të rinjtë.....Normalja mbetet në Elbasan.
Data
1936
Kontribuesi
Z. Kujtim Metra
Origjina
Arkivi i Familjes Metra

Renditja: 521 (22 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.