Jakup Sabri Metra, 1920

1920

Në këtë foto të vitit 1920 është Jakup Sabri Metra, vëllai i ish prefektit të Elbasanit në kohën e Mbretërisë, Sadik Metra. Sipas shënimeve të bëra vetë me dorën e tij nga i vëllai, shkruhet se “Ka qenë shumë kohë një nëpunës i nderuar i qeverisë Osmane. Ai është përpjekur shumë për Shqipërinë. Më 1890 me patriotin Petro Nini Luarasi dhe më 1894 me atdhetarin Naim Frashëri ka pasur lidhje të shumta. Ky zotëri, në kohën e luftës  së përgjithshme në krahinat e Pogradecit dhe Bilishtit është gjendur si komandat i ushtrisë shqiptare bashkë me ushtarë francezë. Pastaj për një kohë në vitet 1919 – 1920 është gjendur në Selanik si kryeministër i Shqipërisë, qeveri e formuar në ekzil”

Të dhëna

Përshkrimi
Në këtë foto të vitit 1920 është Jakup Sabri Metra, vëllai i ish prefektit të Elbasanit në kohën e Mbretërisë, Sadik Metra.
Sipas shënimeve të bëra vetë me dorën e tij nga i vëllai, shkruhet se “Ka qenë shumë kohë një nëpunës i nderuar i qeverisë Osmane. Ai është përpjekur shumë për Shqipërinë. Më 1890 me patriotin Petro Nini Luarasi dhe më 1894 me atdhetarin Naim Frashëri ka pasur lidhje të shumta. Ky zotëri, në kohën e luftës  së përgjithshme në krahinat e Pogradecit dhe Bilishtit është gjendur si komandat i ushtrisë shqiptare bashkë me ushtarë francezë. Pastaj për një kohë në vitet 1919 – 1920 është gjendur në Selanik si kryeministër i Shqipërisë, qeveri e formuar në ekzil”
Data
1920
Kontribuesi
Z. Kujtim Metra
Origjina
Arkivi i Familjes Metra
Lënda
Fotografi, Personazhe

Renditja: 843 (18 shikime)

Komentoni

OSMAN KACELI

Nuk kemi dijtë gjà për Z. SABRI JAKUP METRA. Duhet të ketë qenë në aleancë me Esat Pashë Toptanin! KOMPLIMENTI familja METRA!

8 gush 2022

Flag inappropriate

Përgjigju

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.