Abetarja e Simon Shutëriqit

1911

by Simon Shutëriqi

Faksimile nga Abetarja e një prej elbasanasve të mëdhenj të shekullit të kaluar, Simon Shuteriqi, “Mësues i Popullit”, nip i Kostandin Kristoforidhit, pjesëmarrës në Kongresin e Manastirit (1908), në atë të Elbasanit (1909) dhe në Kongresin e Arsimtarëve në Tiranë (1922), anëtar i Klubit “Bashkimi” të Elbasanit (1908), një ndër themeluesit dhe mësuesit e parë të Shkollës Normale të Elbasanit dhe ndër të parët veprimtarë të shquar në hapjen e shkollave shqipe në krahinën e Shpatit, mësues, gjuhëtar, shkrimtar. Kjo Abetare, është botuar në Manastir më 1911, dhe është ndër më të vjetrat e të rrallat e gjuhës shqipe. (Thoma Qendro)

Të dhëna

Përshkrimi
Faksimile nga Abetarja e një prej elbasanasve të mëdhenj të shekullit të kaluar, Simon Shuteriqi, “Mësues i Popullit”, nip i Kostandin Kristoforidhit, pjesëmarrës në Kongresin e Manastirit (1908), në atë të Elbasanit (1909) dhe në Kongresin e Arsimtarëve në Tiranë (1922), anëtar i Klubit “Bashkimi” të Elbasanit (1908), një ndër themeluesit dhe mësuesit e parë të Shkollës Normale të Elbasanit dhe ndër të parët veprimtarë të shquar në hapjen e shkollave shqipe në krahinën e Shpatit, mësues, gjuhëtar, shkrimtar.
Kjo Abetare, është botuar në Manastir më 1911, dhe është ndër më të vjetrat e të rrallat e gjuhës shqipe.
(Thoma Qendro)
Data
1911
Autori/Krijuesi
Simon Shutëriqi
Kontribuesi
Z. Thoma Qendro
Lënda
Elbasan, Fotografi, Abetare

Renditja: 2693 (5 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.