Tregtarë elbasanas pranë dyqaneve të tyre, Elbasan 1942

1942

1942, Elbasan, Tregtarë elbasanas pranë dyqaneve të tyre. Janë dyqane në qendër të qytetit, aty ku sot ndodhen shkallët lindore të Tuzimit Skampa midis tij dhe Rrapit të Bezistanit. Rreshti poshtë nga e djathta në të majtë, Sulejman Stringa, Haxhihysen Papri (Stambollxhiu) ulur ku në sfond duket dyqani i tij i mishit, duke mbajt në prehër të birin Ibrahimin, Sulejman Furrxhiu, Ibrahim Furxhiu, ---. Sipër, Ibrahim Ekmekçiu, ---, ---, Hyqmet Shkalla. Sheshi te Rrapi i Bezistanit në Elbasan ka qenë dhe sheshi ku ishin dhe dyqanet e tregtarëve të këtij qyteti. Veçanërisht këtu bëheshin të gjitha llojet e pazareve sepse edhe dyqanet ishin të kategorive të ndryshme. Edhe pse sot ato janë të prishura, në kujtesën e elbasanasve ruhen të freskta dyqanet që kishin emërtime mbi bazën e tregtisë që bënin dhe pronarit të dyqanit. Ishin të mirënjohura tregtitë që bëheshin ku marrëdhëniet e tregëtarëve elbasanas ishin të mirëkuptueshme, duke respektuar njeri-tjetrin. Fotot që pasqyrojnë këtë realitet të vjetër janë një kontribut për kujtesën historike të Elbasanit.

Të dhëna

Përshkrimi
1942, Elbasan, Tregtarë elbasanas pranë dyqaneve të tyre.
Janë dyqane në qendër të qytetit, aty ku sot ndodhen shkallët lindore të Tuzimit Skampa midis tij dhe Rrapit të Bezistanit.
Rreshti poshtë nga e djathta në të majtë, Sulejman Stringa, Haxhihysen Papri (Stambollxhiu) ulur ku në sfond duket dyqani i tij i mishit, duke mbajt në prehër të birin Ibrahimin, Sulejman Furrxhiu, Ibrahim Furxhiu, ---.
Sipër, Ibrahim Ekmekçiu, ---, ---, Hyqmet Shkalla.

Sheshi te Rrapi i Bezistanit në Elbasan ka qenë dhe sheshi ku ishin dhe dyqanet e tregtarëve të këtij qyteti. Veçanërisht këtu bëheshin të gjitha llojet e pazareve sepse edhe dyqanet ishin të kategorive të ndryshme. Edhe pse sot ato janë të prishura, në kujtesën e elbasanasve ruhen të freskta dyqanet që kishin emërtime mbi bazën e tregtisë që bënin dhe pronarit të dyqanit.
Ishin të mirënjohura tregtitë që bëheshin ku marrëdhëniet e tregëtarëve elbasanas ishin të mirëkuptueshme, duke respektuar njeri-tjetrin.

Fotot që pasqyrojnë këtë realitet të vjetër janë një kontribut për kujtesën historike të Elbasanit.
Data
1942
Kontribuesi
Z. Sulejman Furrxhiu
Formati
JPG
Lënda
Fotografia

Renditja: 148 (56 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.