Ibrahim Topi dhe Avni Himçi tek varrezat e dëshmoreve, Elbasan 1951

1951

Krijimi i varrezave të dëshmorëve për Elbasanin u bë edhe një mundësi për pelegrinazh ku qytetarë të ndryshëm shkonin dhe pozonin para këtij ambienti si shprehje e nderimit për dëshmorët. Kështu e shpjegon këtë foto vetë Avni Himçi që pohon se bashkë me kushuririn e tij Ibrahim Topi shkuan dhe e bënë këtë foto si kujtim për dëshmorët.

Të dhëna

Përshkrimi
Krijimi i varrezave të dëshmorëve për Elbasanin u bë edhe një mundësi për pelegrinazh ku qytetarë të ndryshëm shkonin dhe pozonin para këtij ambienti si shprehje e nderimit për dëshmorët.
Kështu e shpjegon këtë foto vetë Avni Himçi që pohon se bashkë me kushuririn e tij Ibrahim Topi shkuan dhe e bënë këtë foto si kujtim për dëshmorët.
Data
1951
Kontribuesi
Z. Avni Himçi
Formati
JPG
Lënda
Fotografia

Position: 1579 (5 views)

“Ibrahim Topi dhe Avni Himçi tek varrezat e dëshmoreve, Elbasan 1951”, 1951, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/23416

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.