Informacion për mamitë e para të Elbasanit

1965

Të dhëna

Data
1965
Kontribuesi
Dr. Besnik Tollumi
Formati
JPG
Përmbajtja
Sipas një bisede me Besnik Tollumin, doktor gjinekolog, por edhe nga kujtimet e shumë të tjerëve, mamitë  e para që kanë shërbyer në Elbasan dhe që kanë qenë me shkollë si mami, janë : 1.
Saveda Mishto
Safie Tollumi
Bukurie Muça
Irini Xhajanka
Athina Marku
Liri Gjeçka

Ndërsa doktoresha e parë gjinikologe në maternitetin e Elbasanit ka qenë Rea Papajani,
Mamitë e mësipërme kanë studiuar në shkollat italiane gjatë kohës së Luftës II Botërore.
Safie Tollumi ka qenë edhe mami në spitalin gjinikologjik të Tiranës, ku ka punuar edhe me doktorin e mirënjohur gjinikolog Koço Glozheni.
Ekseprienca e marrë në punë e sipër dhe shkollimi në Itali, u dhanë këtyre zonjave një mbështetje të madhe në punë. Ato shkonin kudo ku ishte nevoja e kohës, në fshat e në qytet, ditën e natën pa asnjë lloj dallimi.
Opinioni qytetar elbasanas i mban mend për aftësitë e tyre dhe punën e shkëlqyer që bënin.

Position: 2358 (3 views)

“Informacion për mamitë e para të Elbasanit”, 1965, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 29 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/23474

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.