Afërdita dhe Mentare, vajzat e Salih Çekës

1952

Kur shikon një foto të viteve 50 siç është ajo e Afërdita dhe Mentare Çeka, menjëherë të vjen në mendje trashëgimia e tyre. Ato janë vajzat e Salih Çeka, nga Filati i Çamërisë, që mbaroi gjimnazin Zosimea të Janinës dhe Universitetin Pedagogjik në Bezanson të Francës, dhe erdhi si mësues në shkollën Normale të Elbasanit. Ai u bë një mik shumë i afërt i Ibrahim Dedej, avokat i njohur dhe prokurori i parë që ka pasur Shqipëria. Kjo lidhje u kthye ne një mardhënie familjare, sepse motra e Ibrahim Dedej u bë gruaja e Salih Çekës dhe bashkë patën tre fëmijë, Jalldyzin, Afërditën dhe Mentaren. Afërdita u bë një nga edukatoret e çerdhes dhe e kopështit nga më të respektuarat që mbahet mend për mirërritjen e fëmijëve.

Të dhëna

Përshkrimi
Kur shikon një foto të viteve 50 siç është ajo e Afërdita dhe Mentare Çeka, menjëherë të vjen në mendje trashëgimia e tyre. Ato janë vajzat e Salih Çeka, nga Filati i Çamërisë, që mbaroi gjimnazin Zosimea të Janinës dhe Universitetin Pedagogjik në Bezanson të Francës, dhe erdhi si mësues në shkollën Normale të Elbasanit.
Ai u bë një mik shumë i afërt i Ibrahim Dedej, avokat i njohur dhe prokurori i parë që ka pasur Shqipëria. Kjo lidhje u kthye ne një mardhënie familjare, sepse motra e Ibrahim Dedej u bë gruaja e Salih Çekës dhe bashkë patën tre fëmijë, Jalldyzin, Afërditën dhe Mentaren. Afërdita u bë një nga edukatoret e çerdhes dhe e kopështit nga më të respektuarat që mbahet mend për mirërritjen e fëmijëve.
Data
1952
Kontribuesi
Zj. Shpresa Dedej, Z. Ibrahim Belshaku
Formati
JPG
Lënda
Fotografia

Renditja: 268 (35 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.