Patrioti elbasanas Sali Hoxha (Hida) me Fan Nolin në Sofje, Vitet 1920

1920

Fotoja është shkrepur në Sofje në vitet 1920 gjatë një vizite të Fan Nolit atje. Në foto është i pranishëm edhe Sali Hoxha (Hida)- pas Fan Nolit në këmbë - nga Elbasani, sekretari personal i Ismail Qemalit. Njihet si hoxha i Ismail Qemalit sidomos në veri të Shqipërisë dhe Kosovë. Ka qenë një nga ushtarakët më të mirë që ka pasur Shqipëria e asaj kohe. Ka organizuar personalisht kryengritjen e Veriut dhe Kosovës kundër Turqve dhe Serbëve para pavarësisë së Shqipërisë. Në memorandumin e Gercës ka qenë figura kryesore. I ka bërë antentat kryeministrit turk në Stamboll për mohimin e të drejtave të shqiptarëve. Në luftën e Vlorës kur Saliu ishte i denuar 101 vjet burg nga italianet patriotet labë e liruan në këmbim të të gjithe robërve italianë të luftës. (Shënime nga familjarët)

Të dhëna

Përshkrimi
Fotoja është shkrepur në Sofje në vitet 1920 gjatë një vizite të Fan Nolit atje.
Në foto është i pranishëm edhe Sali Hoxha (Hida)- pas Fan Nolit në këmbë - nga Elbasani, sekretari personal i Ismail Qemalit. Njihet si hoxha i Ismail Qemalit sidomos në veri të Shqipërisë dhe Kosovë. Ka qenë një nga ushtarakët më të mirë që ka pasur Shqipëria e asaj kohe.
Ka organizuar personalisht kryengritjen e Veriut dhe Kosovës kundër Turqve dhe Serbëve para pavarësisë së Shqipërisë. Në memorandumin e Gercës ka qenë figura kryesore.
I ka bërë antentat kryeministrit turk në Stamboll për mohimin e të drejtave të shqiptarëve.
Në luftën e Vlorës kur Saliu ishte i denuar 101 vjet burg nga italianet patriotet labë e liruan në këmbim të të gjithe robërve italianë të luftës. (Shënime nga familjarët)
Data
1920
Kontribuesi
Familja Zenelhoxha (Hoxholli)
Origjina
Fondi i familjes Zenelhoxha (Hoxholli)
Lënda
Sali Hoxha (Hida), Fan Noli

Renditja: 3182 (5 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.