Rrobaqepësi Moisi Bebi dalë pranë dyqanit të tij përkarshi Rrapit të Bezistanit. Elbasan, 1942

1942

Moisi Bebi dale prane dyqanit te tij përkarshi Rrapit të Bezistanit në vitin 1942. Dyqani kishte rroba të gatshme që vinin nga Italia si dhe stofra dhe copa që modeloheshin dhe qepeshin me shumë mjeshtëri prej duarve të tij. Diplomuar në Itali nga professor Panaro. Ne 1948 burgoset me tregtarë të tjerë të Elbasanit. Pasuria i konsfiksohet krejtesisht Mbasi kryen dënimin prej 3 vitesh del dhe mbas dy vitesh shkon në Durrës ku punonte në rrobaqepesinë pranë Byros teknike të modeleve dhe rrobaqepës ndër më të talentuarit e të kërkuarit të asaj kohe e thërritnin "mjeshtri" apo zoti Moisi Bebi. Pak histori : Lazar Bebi pati dy djem Alqiviadhin dhe Moisiun. Në moshe të re 42 vjec vdes dhe djemtë ja rrit daja, vëllai nenës Vasil Llapushi, "Mësues i popullit". Alqiviadhi vritet nga njerez it e Ahmet Zogut se vrau Ceno Bej Kryezinë. Ishte student i shkëlqyer në Rome. Moisiun, Vasil Llapushi i e heq nga shkolla nga viti i fundit i të mesmes se mos e vrasin dhe e dërgon në Romë ku ai studion për rrobaqepësi pranë profesor Panaro-s.

Të dhëna

Përshkrimi
Moisi Bebi dale prane dyqanit te tij përkarshi Rrapit të Bezistanit në vitin 1942. Dyqani kishte rroba të gatshme që vinin nga Italia si dhe stofra dhe copa që modeloheshin dhe qepeshin me shumë mjeshtëri prej duarve të tij. Diplomuar në Itali nga professor Panaro.
Ne 1948 burgoset me tregtarë të tjerë të Elbasanit. Pasuria i konsfiksohet krejtesisht Mbasi kryen dënimin prej 3 vitesh del dhe mbas dy vitesh shkon në Durrës ku punonte në rrobaqepesinë pranë Byros teknike të modeleve dhe rrobaqepës ndër më të talentuarit e të kërkuarit të asaj kohe e thërritnin "mjeshtri" apo zoti Moisi Bebi.
Pak histori :
Lazar Bebi pati dy djem Alqiviadhin dhe Moisiun. Në moshe të re 42 vjec vdes dhe djemtë ja rrit daja, vëllai nenës Vasil Llapushi, "Mësues i popullit". Alqiviadhi vritet nga njerez it e Ahmet Zogut se vrau Ceno Bej Kryezinë. Ishte student i shkëlqyer në Rome. Moisiun, Vasil Llapushi i e heq nga shkolla nga viti i fundit i të mesmes se mos e vrasin dhe e dërgon në Romë ku ai studion për rrobaqepësi pranë profesor Panaro-s.
Data
1942
Kontribuesi
DRITA PANARITI
Lënda
Zanatçinjtë, Familje

Renditja: 487 (23 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.