Shoqëria kulturore sportive “Sazani” - viti 1923

1923

Shoqëria kulturore sportive “Sazani” u formua në vitin 1923, si nismë e nxënësve dhe mësuesve të shkollës Normale. Këta të fundit botuan edhe gazetën "Sazani", drejtues i së cilës ishte nxënësi Qamil Shehu. Kjo shoqëri përbën edhe fillesën e klubit sportiv të futbollit të Elbasanit. Ajo ka zhvilluar ndeshje miqësore futbolli me ekipe të ndryshme të kohës në Shqipëri.

Të dhëna

Përshkrimi
Shoqëria kulturore sportive “Sazani” u formua në vitin 1923, si nismë e nxënësve dhe mësuesve të shkollës Normale. Këta të fundit botuan edhe gazetën "Sazani", drejtues i së cilës ishte nxënësi Qamil Shehu.
Kjo shoqëri përbën edhe fillesën e klubit sportiv të futbollit të Elbasanit. Ajo ka zhvilluar ndeshje miqësore futbolli me ekipe të ndryshme të kohës në Shqipëri.
Data
1923
Kontribuesi
Z. Ismail Shehu
Lënda
Elbasan, Fotografi, Shoqëria "Sazani"

Renditja: 2677 (6 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.