Ivzi Kokalari (1905-1962)

Të dhëna

Jetëshkrimi

Ivzi Kokalari, i biri i Samiut ish kryetarit të bashkisë, lindi në Gjirokastër ne vitin 1904. Pasi perfundoi studimet ne Gjimnazin e Gjirokastrës, vazhdoi studimet e larta në Kozenca të Italisë dhe i përfundoi në Torino.
Me Vendimin Nr. 25, date 22.11.1948 te Gjykates se Larte Ushtarake, Ivziu denohet me burgim te perjetshem, konfiskim te pasurise se lujtshme dhe te paluajtshme, humbjen e te drejtave politike pergjithmone dhe pune te detyrueshme. Akuza ishte:
"Ka formuar komitetin e Ballit Kombetar dhe ka zbatuar vendimet e tij. Është lidhur me kriminelët e luftës ne Itali dhe ka dhënë informata. Ka vënë në zbatim planet e UNRRA-s për rrëzimin e pushtetit popullor ne Shqipëri". Vdiq në burgun e Burrelit më 5 dhjetor 1962.

Emri
Izvi
Mbiemri
Kokalari
Kontribuesi
Muzeu Kokalari

Grupet e materialeve

Position: 1883 (4 views)

“Ivzi Kokalari (1905-1962)”, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 29 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/24615

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.