Autorizimi i delegatëve të Shijakut për në Kuvendin e Vlorës, 1912

1912-11-23

Të dhëna

Burimi
Arkivi personal i Z. Eros Hoxha
Përmbajtja
Në kongresin e vendosur të mbledhet në Vlorë për të mbrojtur vatanin tonë nga shume sulme të armikut, nga kazaja jonë duhet që të emrohen delegat dhe si delegatë nga parai e Shijakut kemi zgjedhur dhe emruar Ymerin dhe Xhemal bejlerët dhe Ibrahim efendiun, prandaj hartojmë këtë vërtetim (itimatname) që vërteton këtë delegim të tyrin, me datë 23 nëntor 1912 (10 teshrini sani 1328)
Nga banorët Mustafa 1318 (vula)
Nga ylematë nuk lexohet (vula)
Nga ylematë Ali 1319 (vula)
Nga paria Abdullah biri Abasit (vula)
Nga paria Zahiri 1313 (vula)
Nga paria Talip Hilmi 1282 (vula)
Antari këshillit administrativ të bashkisë dhe zëvendës kryetari i bashkisë haxhi Zyber Hulusi (vula)
Myftiu Shijakut Abdurrahman Hyseni (vula)
Nga banorët Osmani biri Sulejmanit 1329 (vula)
Nga banorët Salihu 1317 (vula)
Nga banorët Abdurahman Nakip Hasani 1329 (vula)
Nga banorët Ramazan Daiu 1320 (vula)
Nga banorët Ramazan biri Hasanit 1311 (vula)
Nga banorët Ymer Hyseni (vula)
Nga banorët Xhafer biri Vejselit 1311 (vula)
Nga banorët Ymer Fikret biri haxhi Salihut 1320 (vula)
Nga banorët Mustafa biri Haxhiut 1329 (vula)
Nga banorët Mahmud (vula)
Nga banorët Nasuh Shkalla (vula)

Vërtetohet se vulat e mësipërme që janë vendosur në vërtetimin e mësipërm janë vulat personale të parisë, ylemave dhe banorëve të Shijakut me datë 23 nëntor 1912 (10 teshrini sani 1328).
Vula e këshillit administrativ të bashkisë së kazasë së Shijakut
Zona
Shijak, Shqipëri
Përkthyesi
Ermal Nurja
Data
23 nëntor 1912

Grupet e materialeve

Position: 2102 (4 views)

“Autorizimi i delegatëve të Shijakut për në Kuvendin e Vlorës, 1912”, 1912-11-23, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 9 dhjetor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/25236

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Burimet e lidhura

Filtro sipas cilësisë

Lidhja
Titulli Etiketë alternative Klasa
Autorizimi i delegatëve të Ohrit dhe Strugës për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument
Caktimi i delegatëve të Pejës për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument
Caktimi i delegatëve të Elbasanit për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument