Caktimi i delegatëve të Pejës për në Kuvendin e Vlorës, 1912

1912-11

Dokumenti i caktimit nga ana e pupullit të Pejës e delegatëve të Pejës për në Kuvendin e Vlorës, 1912

Të dhëna

Përshkrimi
Dokumenti i caktimit nga ana e pupullit të Pejës e delegatëve të Pejës për në Kuvendin e Vlorës, 1912
Burimi
Arkivi personal i Z. Eros Hoxha
Përmbajtja

Për  të shpëtuar Shqipërinë nga copëtimi, për të themeluar dhe mundësuar krijimin e një administrimi kombëtar të drejtë dhe për të pasur leje të aplikojnë pranë fuqive të mëdha qytetëruese duke u pajisur me aktin e lejes së përgjithshme (salahijetname) në emër të Shqipërisë, ne caktojmë përfaqësues tonin ligjor nga prijësit dhe populli shqiptar Mithat Frashërin, Bedri Pejën dhe Salih Mitrovicën dhe Rexhepin nipin e Ago  pashës, dhe cdo person që ata mund të emrojnë si përfaqësuesin e tyre ligjor,  

Në emër të popullit të Pejës 


Zija nga paria e pejës 
Said nga paria e pejës 
Hysen nga paria e pejës 
Zeneli nga paria e Pejës 
Abdurrahmani myftiu dhe paria e Pejës 
Mytesarifi i pejës, nga paria e Dibrës (vula) 
Fejziu nga ylematë 
Mehmedi biri Tahirit (vula) nga paria e Gjakovës 
Kadriu, myftiu Gjakovës 
Vula (nuk lexohet) nga paria e Gjakovës 
Vula (nuk lexohet) nga paria e Gjakovës 
Ali (nuk lexohet) myderisi vogël Gjakovës 
Hasan efendi, myderisi madh i Gjakovës 
Aqifi nga paria e Gjakovës 
Hasan Ferizaj (Firzoviq) në emrër të Plavë dhe Gucisë nga paria e Plavës 
Nuk lexohet (vula) shehu shazili i Gjakovës 
Azem (nuk e lexoj) në emër të Martinoviçit 
(nuk e lexoj) në emër të Gucisë 
(nuk e lexoj) në emër të Vuthës 
Ali Hajdari, ish deputeti i Gjakovës 
Nuk lexohet (vula) shehu i Gjakovës 
Nuk lexohet (vula) shehu i Gjakovës 

Zona
Pejë, Kosovë
Kontribuesi
Z. Eros Hoxha
Përkthyesi
Ermal Xhemal Nurja
Data
nëntor 1912

Grupet e materialeve

Position: 609 (15 views)

“Caktimi i delegatëve të Pejës për në Kuvendin e Vlorës, 1912”, 1912-11, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 29 nëntor 2023, http://adsh.al/s/adsh/item/25242

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Burimet e lidhura

Filtro sipas cilësisë

Lidhja
Titulli Etiketë alternative Klasa
Autorizimi i delegatëve të Ohrit dhe Strugës për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument
Caktimi i delegatëve të Elbasanit për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument