Poshtërimi publik që i bëhej "armiqve të populli", Tiranë 1945

1945

Gjatë luftës, në vendin ku është sot selia e PS-së, italianët ndërtuan një kinema në të cilën shfaqnin filma për ushtarët e tyre. Kësaj ia vunë emrin "Tomori". Me ardhjen e komunistëve në pushtet, kjo u quajt kinemaja e brigadave. Këtu është zhvilluar pjesa më e madhe e gjyqeve politike për Tiranën, përfshi në vitin 1961 edhe gjyqi ndaj "grupit" të Teme Sejkos. Fotografia e vitit 1945 tregon një rast të poshtërimit publik teksa të arrestuarit e hipur në një makinë të hapur vihen para syrit popullit.

Të dhëna

Përshkrimi
Gjatë luftës, në vendin ku është sot selia e PS-së, italianët ndërtuan një kinema në të cilën shfaqnin filma për ushtarët e tyre. Kësaj ia vunë emrin "Tomori". Me ardhjen e komunistëve në pushtet, kjo u quajt kinemaja e brigadave. Këtu është zhvilluar pjesa më e madhe e gjyqeve politike për Tiranën, përfshi në vitin 1961 edhe gjyqi ndaj "grupit" të Teme Sejkos. Fotografia e vitit 1945 tregon një rast të poshtërimit publik teksa të arrestuarit e hipur në një makinë të hapur vihen para syrit popullit.
Data
1945
Kontribuesi
Z. Kastriot Dervishi
Formati
jpg
Zona
Tiranë, Albania

Grupet e materialeve

Renditja: 597 (15 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.