Tirana

1939

by Richard Busch-Zantner

Në librin e gjeografit gjerman Richard Busch-Zantner i cili titullohet "Albanien: Neues Land im Imperium" (Shqipëria: shtet i ri në perandori), botuar në vitin 1939, gjendet një koleksion fotografish i qyteteve shqiptare. Fotot janë realizuar gjatë udhëtimeve të tij në Shqipëri para dhe pas pushtimit italian. Pas botimi të këtij libri, Richard Busch-Zantner u vra në frontin rus në gusht të vitit 1942.

Të dhëna

Përshkrimi
Në librin e gjeografit gjerman Richard Busch-Zantner i cili titullohet "Albanien: Neues Land im Imperium" (Shqipëria: shtet i ri në perandori), botuar në vitin 1939, gjendet një koleksion fotografish i qyteteve shqiptare. Fotot janë realizuar gjatë udhëtimeve të tij në Shqipëri para dhe pas pushtimit italian. Pas botimi të këtij libri, Richard Busch-Zantner u vra në frontin rus në gusht të vitit 1942.
Data
1939
Autori/Krijuesi
Richard Busch-Zantner
Kontribuesi
Ledjan Zeqollari
Pronësia Intelektuale
Arkivi i Insititutit të Gjeografisë Rajonale në Lajpcig, Gjermani
Formati
.jpg
Zona
Tiranë, Albania

Grupet e materialeve

Renditja: 1715 (6 shikime)

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.