Grupi i elbasanseve në Institutin Nana Mbretneshë, Tiranë 1939

1939

Foto e elbasanseve në Institutin Nana Mbretneshë në vitin 1939. Sipas Zj. Didi Biçaku emrat jane si më poshtë: 1-Urani Zaharia,2-Meropi Popa, 3-Donika Josifi, 4-Burbuqe Ballici, 5-Aspasi Topuzi 6-.........., 7-Burbuqe Haxhihyseni, 8-Nadire Hasekiu 9-Mynever Fico, 10. Aleksandra Shuteriqi, 11-Violeta Monci, 12-Afërdita Monci, 13-Didi Bicaku, 14-Haxhire Daiu, 15-Veronika Shuteriqi.

Të dhëna

Përshkrimi
Foto e elbasanseve në Institutin Nana Mbretneshë në vitin 1939. Sipas Zj. Didi Biçaku emrat jane si më poshtë:

1-Urani Zaharia,2-Meropi Popa, 3-Donika Josifi, 4-Burbuqe Ballici, 5-Aspasi Topuzi 6-.........., 7-Burbuqe Haxhihyseni, 8-Nadire Hasekiu 9-Mynever Fico, 10. Aleksandra Shuteriqi, 11-Violeta Monci, 12-Afërdita Monci, 13-Didi Bicaku, 14-Haxhire Daiu, 15-Veronika Shuteriqi.
Data
1939
Kontribuesi
Z. Genc Tirana
Origjina
Arkivi familjar i Z. Genc Tirana

Grupet e materialeve

Position: 94 (32 views)

“Grupi i elbasanseve në Institutin Nana Mbretneshë, Tiranë 1939”, 1939, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 21 shtator 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/19134

Komentoni

Jalldyz Xhemalaj (Qorri)

Burbuqe Palluqi (#4 nё foto, e njohur gjithashtu si Burbuqe Balliçi) ёshtё nёna ime e shtrenjtё! Shumё mё tepёr se njё mesuese – pёr tё gjithё ata qё e njohёn dhe patёn fatin tё punojnё me tё – ajo ishte njё burim frymёzimi, qё pa vetёdije pёrcillte mirёsi dhe dashuri. Nuk e harroj njё mesazh tё kohёve tё fundit nga njё prej ish-nxёnёsve tё saj qё tregonte se si nё klasёn e parё, pasi kishte ndёrruar jetё e ёma, nuk kishte dashur tё shkonte mё nё shkollё. Mamaja ime e kishte mbajtur nё krahё gjatё ditёve tё para – tregonte ish-nxёnёsi – madje edhe gjatё kohёs qё shkruante nё dёrrasё tё zezё. Ose njё tjetёr ish-nxёnёs (tashmё njё doktor i njohur) qё tregonte se si edhe kur studionte nё universitet vinte dhe takonte mamanё time, si njё shoqe e mirё dhe e vjetёr. Ajo qё unё personalisht i jam pafundёsisht mirёnjohёse, (pёrveç dashurisё pakufi qё na dha mua dhe tim vёllai, Nazmi Qorri) ёshtё rrёnjosja e ndjenjёs sё pёrgjegjshmёrisё dhe e edukatёs sё punёs. I paharruar qoftё kujtimi i Saj!

30 qer 2021

Flag inappropriate

Përgjigju

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.