Banka Kombëtare e Shqipërisë dega Durrës

1928

Banka kombëtare, një nga godinat më të bukura që ka qyteti i Durrësit, e projektuar nga arkitektë Italianë dhe e zbatuar me mjeshtri nga teknikët vendas. Përfundoi si ndërtesë në vitin 1928. Në cepin e majtë të fotos duket Konaku i rrënuar totalisht, ndërsa në krahun e djathtë kisha ortodokse "Shën Spiridhoni" ku sot gjendet godina e shërbimit informativ shtetëror !

Të dhëna

Titulli
Banka Kombëtare e Shqipërisë dega Durrës
Përshkrimi
Banka kombëtare, një nga godinat më të bukura që ka qyteti i Durrësit, e projektuar nga arkitektë Italianë dhe e zbatuar me mjeshtri nga teknikët vendas. Përfundoi si ndërtesë në vitin 1928.

Në cepin e majtë të fotos duket Konaku i rrënuar totalisht, ndërsa në krahun e djathtë kisha ortodokse "Shën Spiridhoni" ku sot gjendet godina e shërbimit informativ shtetëror !
Kontribuesi
Z. Aleksandër Cangonja
Data
1928
Formati
jpg
Zona
Durrës
Data në dispozicion
July 14, 2021

“Banka Kombëtare e Shqipërisë dega Durrës”, 1928, Arkiva Dixhitale Shqiptare, aksesuar më 30 korrik 2021, https://adsh.al/s/adsh/item/19953

Komentoni

Asnjë koment deri tani! Bëhu komentuesi i parë!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Annotations

There are no annotations for this resource.

Arkivat e zonave të tjera