Durrës 1914, Mbreti i Shqipërisë apo Princ Vidi sëbashku me Princeshën Sofi në dalje të një godine

2021-07-17

Durrës 1914 Mbreti i Shqipërisë apo Princ Vidi sëbashku me Princeshën Sofi në dalje të një godine (ndoshta Konaku). Interesante për tu theksuar është veshja e dy shoqëruesve në portën e ndërtesës, njëri me veshje tradicionale Toskë dhe tjetri Gegë, simbol ky i unifikimit kombëtar.

Të dhëna

Titulli
Durrës 1914, Mbreti i Shqipërisë apo Princ Vidi sëbashku me Princeshën Sofi në dalje të një godine
Përshkrimi
Durrës 1914

Mbreti i Shqipërisë apo Princ Vidi sëbashku me Princeshën Sofi në dalje të një godine (ndoshta Konaku).

Interesante për tu theksuar është veshja e dy shoqëruesve në portën e ndërtesës, njëri me veshje tradicionale Toskë dhe tjetri Gegë, simbol ky i unifikimit kombëtar.
Kontribuesi
Z. Aleksandër Cangonja
Data
July 17, 2021
Formati
.jpg
Zona
Konaku, Durrës

“Durrës 1914, Mbreti i Shqipërisë apo Princ Vidi sëbashku me Princeshën Sofi në dalje të një godine”, 2021-07-17, Arkiva Dixhitale Shqiptare, aksesuar më 30 korrik 2021, https://adsh.al/s/adsh/item/19961

Komentoni

Paolo Muner

Non mi sembra il Konak, perché, all'ingresso principale, c'era una breve scalinata, e le finestre del pianoterra erano tutte munite di inferriate. All'ingresso, si nota un Ufficiale di Marina, dall'Uniforme quasi certamente austro-ungarico. Però non mi sembra nemmeno il Consolato a.u..

17 korr 2021

Flag inappropriate

Reply

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Annotations

There are no annotations for this resource.

Arkivat e zonave të tjera