Ministri amerikan në Shqipëri viti 1933

1933

Ministri i SHBA-së në Tiranë, në vitet 1930-1933 ishte Herman Bernstein. Me rastin e largimit të tij nga Shqipëria, ai dha një drekë në hotelin “Kontinental” në Tiranë. Në foton e këtij rasti, arrij të dalloj këto personalitete, duke u nisur nga e majta: Benedikt Blinishti (i treti rreshti i sipër), Mehmet Konica (i pari rreshti i dytë), ministri i Jashtëm Xhafer Vila (i dyti rreshti i dytë), ministri amerikan (i treti rreshti i dytë), kryeministri Pandeli Evangjeli (i katërti rreshti i dytë). Bernstein ishte ndër ministrat më interesantë të kohës. Plotësime nga Zj. Gajda Toptani : I pari në të majtë, është Felatun Xhafer Vila, zonja , e para në të djathtë është Bibika ( Behire)Toptani Vila, e bija e Hamid Toptanit dhe e shoqja e Felatunit

Të dhëna

Përshkrimi
Ministri i SHBA-së në Tiranë, në vitet 1930-1933 ishte Herman Bernstein. Me rastin e largimit të tij nga Shqipëria, ai dha një drekë në hotelin “Kontinental” në Tiranë. Në foton e këtij rasti, arrij të dalloj këto personalitete, duke u nisur nga e majta: Benedikt Blinishti (i treti rreshti i sipër), Mehmet Konica (i pari rreshti i dytë), ministri i Jashtëm Xhafer Vila (i dyti rreshti i dytë), ministri amerikan (i treti rreshti i dytë), kryeministri Pandeli Evangjeli (i katërti rreshti i dytë). Bernstein ishte ndër ministrat më interesantë të kohës.
Plotësime nga Zj. Gajda Toptani : I pari në të majtë, është Felatun Xhafer Vila, zonja , e para në të djathtë është Bibika ( Behire)Toptani Vila, e bija e Hamid Toptanit dhe e shoqja e Felatunit
Data
1933
Kontribuesi
Z. Kastriot Dervishi
Formati
.jpg
Zona
Tiranë

Grupet e materialeve

Position: 2102 (4 views)

“Ministri amerikan në Shqipëri viti 1933”, 1933, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 9 dhjetor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/20673

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.