Shpallje konkursi për tekstin e njëj Hymni të ri të Flamurlt në një gazetë të vitit 1937

Komisjoni për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit, me pëlqimin e Këshillit Ministror shpall një konkurs për himn të ri kombëtar.

Të dhëna

Përshkrimi
Komisjoni për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit, me pëlqimin e Këshillit Ministror shpall një konkurs për himn të ri kombëtar.
Përmbajtja

Shpallje konkursi për tekstin e njëj Hymni të ri të Flamurlt

 

Komisjoni për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit, me pëlqimin e Këshillit Ministror,i cili vuri në dispozicjon shumën e çmimit, shpall një Konkurs midis shkrimtarëve shqiptarë për një tekst origjinal që të zëvëndësojë Hymnin e tanishmë të Flamurit, i cili hymn aq në tekst sa dhe në muzikë nuk ësht origjinal shqiptar. Komisjoni u bën apel gjithë shkrimtarëve shqiptarë të marrin pjesë me enthuziasmin dhe me seriozitetin që frymëzon madhërija e subjektit.

 

KUSHTET E KONKURSIT 

  1. Afati i këtij konkursimbaron më 30 Qershor 1937,ora 6 pasdreke.
  2. Komisjoni shqyrtonjësdo të zgjedhë prej dorëshkrimeve të arritur rregullisht vetëm    „një,“ l cili do të ketëtë drejtën e çmimit prej fr.ari 2.000.
  3. Dorëshkrimet duhet tëdërgohen në adresën e Komisjonit për Kremtimin e 25Vjetorit të Vetqeverimit në Tiranë, dhe mbi adresë të shënohet  „Konkurs për Hymnine Flamurit“
  4. Dorëshkrimet do të jenënë 2 kopje dhe të shënohen me një motto ose pseudonym të pa përdorur më parë prej shkrimtarit. Kjo motto ose pseudonim duhet të figurojë mbi zarf të mbyllun me dyll; brënda në këtë zarf, do të jetë emri, miemri dhe adresa e konkuronjësit. Ky zarfdo të hapet vetëm në rast se dorëshkrimi del fitonjës.
  5. Konkuronjësit që nuk do të veprojnë pas rregullave të kësaj shpalljeje, do të përjashtohen nga Konkursi.
  6. Dorëshkrimet nuk kthehen. Garantohet msheftësijae zarfavet mbi identitetin epjesëmarrësve.
  7. Komisjoni do të njoftojë përfundimin e këtij Konkursi brenda.kohës dhe ditës që do të lajmërohen meanë të shtypit. Me një herëpas shpalljes, Komisjoni dotë kujdeset për muzikimin e hymnit të zgjedhur.Komisjoni për Kremtimin e 25  Vjetorit të Vetqeverimit
Kontribuesi
Z. Fetah Biza

Grupet e materialeve

Position: 826 (11 views)

“Shpallje konkursi për tekstin e njëj Hymni të ri të Flamurlt në një gazetë të vitit 1937”, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 29 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/25204

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Burimet e lidhura

Filtro sipas cilësisë

Lidhja
Titulli Etiketë alternative Klasa
Përgjigje e Komisionit për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit pyetjeve mbi konkursin për Himnin Kombëtar Lidhje me materiale të tjera Dokument