Përgjigje e Komisionit për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit pyetjeve mbi konkursin për Himnin Kombëtar

1937

Të dhëna

Përmbajtja
Përgjigje e Komisionit për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit

Në Nr. 152, date 1 Qershor 1937 të fletores s’onë, nga rubrika “Lutje dhe ankime” një leçitës i adresonte Komisionit për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit disa pyetje reth mënyrës së trajtimit të hymnit në fjalë.

Në lidhje me sa ma sipër Komisioni njofton: Në konkursin për Hymnin e Flamurit asht e kotë që të parashtrohet pyetja mbi dialektet që e përbajnë gjuhën shqipe, sepse, kushdo që e zotnon ketë gjuhë, mund të konkurojë mjaft që të mos mënjanohet forma letrare. Janë edhe të pavend mandej pyetjet mbi metrikën, gjatësin e strofave dhe mënyrën e trajtimit të landës, sepse presuponohet që, kushdo që dëshiron I të marri pjesë në këtë konkurs, do të ketë të paktën dijeni se ç’do të I thotë hymn.
Zona
Tiranë, Albania
Kontribuesi
Z. Fetah Biza
Data
1937

Grupet e materialeve

Position: 3072 (2 views)

“Përgjigje e Komisionit për Kremtimin e 25 Vjetorit të Vetqeverimit pyetjeve mbi konkursin për Himnin Kombëtar”, 1937, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/25216

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.