Autorizimi i delegatëve të Ohrit dhe Strugës për në Kuvendin e Vlorës, 1912

1912-11-20

Paria dhe populli i Ohrit dhe Strugës cakton delegatët për në Kuvendin e Pavarësisë

Të dhëna

Përshkrimi
Paria dhe populli i Ohrit dhe Strugës cakton delegatët për në Kuvendin e Pavarësisë
Burimi
Arkivi personal i Z. Eros Hoxha
Përmbajtja
Ohri dhe Struga

Në kongresin e përgjithshëm kombëtar që do të mbledhet në Vlorë, si përfaqësues tanë nga Ohri dhe Struga, emrojmë si përfaqësues juridik me të drejta të plota legjitime Zyhdi beu biri i Rifat beut, doktor Myrteza efendiu dhe Nuri efendi Sojliun me datë 20 nëntor 1912 (7 teshrini sani 1328).
Hamdiu biri Niman begut
Mehmet Nuriu biri Rashit begut
Mustafai biri Osman begut
Azmiu biri Shaqirit birit të Iljas pashës 1328 (vula)
İrfan Ohri nipi i Iljas pashës
Xhelali Silahdari
Nuk lexohet Barunçi
Mahmud biri Haxhi Izet efendiut
Mehmed Faik biri Emirit
Mehmed biri Rifat begut
Emrullahu nga paria e Strugës
Hamidi nga paria (vula)
Abdurrahmani nga paria e Strugës
Hysen Topuzi
Xhelaledin Kahraman aga
Hajrullahu biri Osman agait
Beqir biri Mustafa agait
Biri i Qamilit, nga paria e Ohrit
Mehmet Emini biri i Salih begut
Mehmet Hurshidi, nga paria dhe ylemaja i Strugës
Mustafa Axhemi biri i të ndjerit merhum Emin aga, nga paria
Musa Kazimi biri Hyrshit efendiut nga paria
Xhelaledini nga paria
Ahmed Beqiri biri Bahotes nga paria e Strugës
Mehmed Mati nga paria e Ohrit
Murat Sojli
Safer Salihu hatibi Strugës
İmam hafiz Halili Imami
Sejid Mahmud Abdulbaki (vula) nga paria e Ohrit
Malik 1320 (vula) nga paria
Nuk lexohet (vula) nga paria
Biri Hysen agait nga Struga (vula) nuk lexohet
Iljas Bahtijar në emër të fshatit Podgorija
Nuk lexohet nga fshati Ofisi
Mahmut Hajro dhe Riza Hajro nga fshati Radovishta
Haxhi Bajram në emër të fshatit Nakish
Mehmet Ali nga fshati Visodjak
Malo në emër të fshatit Bordeç
Dilaver Bujku
Nexho Bujku imami në emër të fshatit Bilçe
Myzlim Pavta në emër të fshatit Veleshta
Abdullah Hysa po kështu
Jakub Meta në emër të fshatit Meladozhda
Pane nga fshati Radomozhda
Mitra po kështu
Cali nga fshati Lin
Zekerija nga fshati Meladozhda, i diplomuar nga shkolla nyvabëve
Toma Ohri
Sandra Ohri
Pajle Ohri
Vangjel Shqiptare Ohri
Hafiz Osman Ohri, myderis
Adem Gega
Kontribuesi
Z. Eros Hoxha
Përkthyesi
Ermal Xhemal Nurja
Data
20 nëntor 1912

Grupet e materialeve

Position: 1338 (6 views)

“Autorizimi i delegatëve të Ohrit dhe Strugës për në Kuvendin e Vlorës, 1912”, 1912-11-20, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 29 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/25238

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Burimet e lidhura

Filtro sipas cilësisë

Lidhja
Titulli Etiketë alternative Klasa
Caktimi i delegatëve të Pejës për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument
Caktimi i delegatëve të Elbasanit për në Kuvendin e Vlorës, 1912 Lidhje me materiale të tjera Dokument