Letër Ndalimi i Vinçens Prendushit

1947-05-19

Më 19 mars 1949 mbas dy viteve i sëmurë dhe në kushte çnjerëzore do ndërronte jetë imzot Vinçens Prendushi, në burgun e armiqve të popullit në Durrës. I arrestuar më 19 maj të vitit 1947 me akuzën për "veprimtari kundra popullit e shtetit" me firmën e prokurorit publik të prefekturës së Durrësit Sotir Qiriaqi, Vinçens Prendushi ishte me detyrë Kryepeshkop i Dioqezës së Durrësit. Më poshtë Letër-ndalimi i Vinçens Prendushit e firmosur nga prokurori Sotir Qiriazi, dokument nga dosja hetimore gjyqsore !

Të dhëna

Përshkrimi
Më 19 mars 1949 mbas dy viteve i sëmurë dhe në kushte çnjerëzore do ndërronte jetë imzot Vinçens Prendushi, në burgun e armiqve të popullit në Durrës.

I arrestuar më 19 maj të vitit 1947 me akuzën për "veprimtari kundra popullit e shtetit" me firmën e prokurorit publik të prefekturës së Durrësit Sotir Qiriaqi, Vinçens Prendushi ishte me detyrë Kryepeshkop i Dioqezës së Durrësit.

Më poshtë Letër-ndalimi i Vinçens Prendushit e firmosur nga prokurori Sotir Qiriazi, dokument nga dosja hetimore gjyqsore !
Zona
Durrës
Kontribuesi
Z. Aleksandër Cangonja
Data
19 maj 1947
Formati
jpg

Grupet e materialeve

Position: 1070 (8 views)

“Letër Ndalimi i Vinçens Prendushit”, 1947-05-19, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/25515

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.