Nje nga akuzat qe historiografia komuniste i ka bere Mbretit Zog ishte vrasja e Hasan Prishtines

1933

by Prof. Hasan Bello

Nje nga akuzat qe historiografia komuniste i ka bere Mbretit Zog ishte vrasja e Hasan Prishtines. Ne fakt ne periudhen kur ai u vra ne Selanik ne 1933 mes tyre kishte filluar periudha e bashkepunimit. Kjo u realizua me nderhyrjen e diplomacise italiane, e cila ishte hedhur ne aksion kunder influences jugosllave. Prandaj Beogradi zyrtare mori masa per te goditur eksponentin kryesor te irredentizmit kosovar, Hasan Prishtinen.
Ne kete artikull te botuar ne gazeten “Vatra” nr.68, 20 gusht 1933, pasqyrohet nje lajm i gazetes greke “Proia”, sipas se ciles, vrasja ishte kurdisur nga nje influence e huaj qe interesohej te neutralizonte veprimet e viktimes. Cila mund te ishte kjo? Pervec Beogradit?

Të dhëna

Autori
Prof. Hasan Bello
Përmbledhje

Nje nga akuzat qe historiografia komuniste i ka bere Mbretit Zog ishte vrasja e Hasan Prishtines. Ne fakt ne periudhen kur ai u vra ne Selanik ne 1933 mes tyre kishte filluar periudha e bashkepunimit. Kjo u realizua me nderhyrjen e diplomacise italiane, e cila ishte hedhur ne aksion kunder influences jugosllave. Prandaj Beogradi zyrtare mori masa per te goditur eksponentin kryesor te irredentizmit kosovar, Hasan Prishtinen.
Ne kete artikull te botuar ne gazeten “Vatra” nr.68, 20 gusht 1933, pasqyrohet nje lajm i gazetes greke “Proia”, sipas se ciles, vrasja ishte kurdisur nga nje influence e huaj qe interesohej te neutralizonte veprimet e viktimes. Cila mund te ishte kjo? Pervec Beogradit?

Data
1933

Grupet e materialeve

Position: 1870 (4 views)

Prof. Hasan Bello, “Nje nga akuzat qe historiografia komuniste i ka bere Mbretit Zog ishte vrasja e Hasan Prishtines”, 1933, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/26001

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.