for
1941-05-16

  • Grupi i parë i mësuesve që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe, Dibër 16. 05. 1941

    1941-05-16

    1941. 05. 16, Dibër, grupi i parë i mësuesve që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe. Ishte një urdhër i ministrit të arsimit Ernest Koliqi në atë kohë që bëri të mundur këtë akt të madh me shërbim mbarëkombëtar dhe që ishte në funksion të shumë shqiptarëve dhe fëmijëve të tyre në atë kohë. Ishin rreth 400 mësues që kishin mbaruar Normalen dhe shkollën Teknike Amerikane që shkuan në të gjitha trojet shqiptare jasht kufijëve të Shqipërisë. Një pjesë prej tyre mbetën në ato troje, krijuan familje. Ata u bënë shembulli i personaliteteve të arsimit siç njihet elbasanasi Mehmet Gjevori. Në këtë foto ndodhet edhe babai i dhuruesit të saj, normalisti Mustafa Shahinaj (Zeqiraj)

Arkivat e zonave të tjera

Arkivi Digjital i Familjeve Shqiptare