for
Lytfije Kopani

  • Flamuri i qëndisur për 20 vjetorin e Pavarësisë. Elbasan 1932

    1932

    Ky flamur  është nisur të qëndiset nga Sabire Kopani dhe vazhduar nga vajza e saj Lytfije Kopani. Sipas Z. Kujtim Kopani, ky flamur u qëndis me rastin e 20 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë. Sipas Kujtim Kopanit, qëndrisja e flamurit u bë me porosi të Ibrahim Kopanit, babait të Kujtimit dhe një mik i Ahmet Daklit me të cilin kishte punuar në Elbasan. Qëndisjen e nisi fillimisht Sabire Kopani, bashkëshortja e Ibrahimit dhe vazhdoi më pas e bija Lutfije Kopani.Ka një ndërhyrje në shkrimin mbi flamur, ndërsa qëndisja e është orgjinale pa asnjë ndryshim. Interesante është se për një kohë të gjatë fotos së këtij flamuri të qëndisur, iu hoqën fjalët Rroftë Flamuri për shkak të frikës se mos nga njerëzit e partisë komuniste pas vitit 1945 do t’i thuhej përse nuk keni qëndisur “Rroftë Partia”.  

Arkivat e zonave të tjera

Arkivi Digjital i Familjeve Shqiptare