Blanka Corvin, bashkëshortja e Adem Balliçit, 1947

1947

Të dhëna

Titulli
Blanka Corvin, bashkëshortja e Adem Balliçit, 1947
Kontribuesi
Zj. Arta Balliçi
Data
1947
përmbajtja

Blanka Corvin ishte nga Viena e Austrisë dhe aty u njoh me Adem Balliçin një student që kishte shkuar për të studiuar ekonomi financë  në këtë qytet. Martohen dhe në fund të Luftës II Botërore kthehen në Shqipëri dhe nisin jetën e tyre. 
Ajo u akuzua për sabotazh për lidhje me inxhinierët  si Kujtim Sharra që punuan në tharjen e kënetës së Maliqit. 
Sipas pohimeve të Arta Balliçit, vajzës së Shefqetit, vëllait të Ademit, Blanka dhe Ademi jetuan në Trianë, pasi kishin blerë një shtëpi pikërisht në vendin përballë ambasadës amerikane. 
Blanka zotëronte 5 gjuhë të huaja, edhe pse kishte një motër në SHBA bënë që ndaj saj të sajoheshin akuza për sabotazh pa fakte dhe që nuk u provua asnjëherë. Në hetuesi ka përballuar tortura çnjerëzore që e bënë gjysmë njeriu. Megjithatë ajo jetoi edhe disa vjet në Shqipëri, në qytetin e Elbasanit me familjen e vëllait të Ademit. 
Pas vdekjes së tij më 27 dhjetor 1962, Blanka u largua nga Shqipëria për në vendlindjen e saj.

Grupet e materialeve

“Blanka Corvin, bashkëshortja e Adem Balliçit, 1947”, 1947, Elbasani, aksesuar më 30 korrik 2021, https://adsh.al/s/elbasani/item/19158

Komentoni

Besnik Bashaliu

Ne informacionin e dhene nuk shpjegohet fakti se cfare e lidhte kete zonje me punen per tharjen e kenetes se Maliqit dhe inxhinierin Kujtim Sharra

2 korr 2021

Flag inappropriate

Reply

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Arkivat e zonave të tjera