Dekreti i faljes së Ahmed Daklit nga Mbreti Zog

2021-07-28

Mbas largimit nga atdheu më 26 dhjetor 1924 me traget nga Vlora për në Brindisi, fillon dhe kalvari i emigrimit politik të Ahmed Daklit i cili qëndroi gati 6 vite jashtë atdheut. Por më 2 mars 1929 Ministri Drejtësisë Hiqmet Delvina i propozon amnistinë e Ahmed Daklit dhe i dërgon shkresë Kryeministrisë e cila më pas kjo e fundit ja dërgon Mbretit me date 11 mars 1929. Ndërkohë Mbreti Zog me date 21 mars 1929 nxjerr dekretin e faljes e të arratisurit politik Ahmed Dakli.

Të dhëna

Titulli
Përshkrimi
Burimi
Përmbajtja
Data
July 28, 2021
Kontribues
lëshuesi
Mbulimi Hapësinor

Grupet e materialeve

“Dekreti i faljes së Ahmed Daklit nga Mbreti Zog”, 2021-07-28, Elbasani, aksesuar më 17 shtator 2021, https://adsh.al/s/elbasani/item/20561

Komentoni

Asnjë koment deri tani! Bëhu komentuesi i parë!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.

Arkivat e zonave të tjera