Vasil Nosi dhe Sokrat Dodbiba, Vienë Austri 15. 11. 1917

1917-11-15

Vasil Nosi dhe Sokrat Dodbiba kushirinj nga Elbasani, studentë në Vienë të Austrisë, 15. 11. 1917 Vasil Nosi ishte vëllai i Doktorr Stilian Nosit dhe i Adelinës që janë fëmijët e Grigor Nosit, vëllai i të mirënjohurit Lef Nosi. Sokrat Dodbiba është vëllai i Sifit, sahatçi i mirënjohur dhe Jani Dodbibës, mjeshtër i mekanikës. Familjet elbasanase i çonin fëmijët e tyre në shkolla perëndimore për të mësuar në specialitete të ndryshme si një shërbim për qytetin dhe vendin e tyre. Si shumë studentë të tjerë shqiptarë që studimet e tyre i kryenin në Austri.

Can I use it?

ADE

Të dhëna

Përshkrimi
Vasil Nosi dhe Sokrat Dodbiba kushirinj nga Elbasani, studentë në Vienë të Austrisë, 15. 11. 1917

Vasil Nosi ishte vëllai i Doktorr Stilian Nosit dhe i Adelinës që janë fëmijët e Grigor Nosit, vëllai i të mirënjohurit Lef Nosi.

Sokrat Dodbiba është vëllai i Sifit, sahatçi i mirënjohur dhe Jani Dodbibës, mjeshtër i mekanikës.
Familjet elbasanase i çonin fëmijët e tyre në shkolla perëndimore për të mësuar në specialitete të ndryshme si një shërbim për qytetin dhe vendin e tyre.
Si shumë studentë të tjerë shqiptarë që studimet e tyre i kryenin në Austri.
Data
15 nëntor 1917
Kontribuesi
Z. Anastas Dodbiba
Të drejtat
ADE

Renditja: 6306 (1 shikime)

“Vasil Nosi dhe Sokrat Dodbiba, Vienë Austri 15. 11. 1917”, 1917-11-15, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/18533

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.