Elbasan 1932. Mësimi i mandolinës në klasat e pesta, vajza dhe djem.

1932

"Në klasën e pestë na detyruan që të bënim kurse veglash muzikore, të ndarë veç për vajzat dhe veç për djemtë: na mësuan t’i binim mandolinës. ----- Meqenëse qytetarët e Elbasanit ishin dhe janë dashamirës të muzikës, shkolla me ato kurse ndoqi këtë prirje qytetare. Sapo mbaroi viti, na bënë fotografi të gjithëve, djem e vajza (Fig. 7), për të treguar fillimin e kohës së modernizimit. Atë vit mbaroi edhe mësimi i veglës muzikore." - Shkëputur nga libri "Copëza Malli" me autor Bim Dakli, fq 25-26 - https://adsh.al/s/biblioteka/item/8645

Can I use it?

ADE

Të dhëna

Përshkrimi
"Në klasën e pestë na detyruan që të bënim kurse veglash muzikore, të ndarë veç për vajzat dhe veç për djemtë: na mësuan t’i binim mandolinës. ----- Meqenëse qytetarët e Elbasanit ishin dhe janë dashamirës të muzikës, shkolla me ato kurse ndoqi këtë prirje qytetare. Sapo mbaroi viti, na bënë fotografi të gjithëve, djem e vajza (Fig. 7), për të treguar fillimin e kohës së modernizimit. Atë vit mbaroi edhe mësimi i veglës muzikore." - Shkëputur nga libri "Copëza Malli" me autor Bim Dakli, fq 25-26 - https://adsh.al/s/biblioteka/item/8645
Data
1932
Kontribuesi
Familja Dakli
Origjina
Arkivi personal i Bim Daklit
Zona
Elbasan
Të drejtat
ADE

Renditja: 554 (12 shikime)

“Elbasan 1932. Mësimi i mandolinës në klasat e pesta, vajza dhe djem.”, 1932, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/18547

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.