Provimet e Liceut Kombëtar të Korçës - Ndarja e çmimevet, Gazeta Drita (25. 06. 1937)

1937-06-25

Korçë 22, - Dje mbas dite, në prani të autoritetevet dhe të parisë së vendit, u janë ndarë çmimet shkollore nxanësvet më të zgjedhur të Liceut Kombëtar. Ceremonia u zhvillua në Palestrën "Leku i Nxënësit". U ndanë gjithsej afro 300 vollume librash. Një pjesë syresh ishin dhuruar prej Ministrisë s'Arsimit të Francës, një tjetër pjesë prej Ministrisë s'onë t'Arësimit dhe të tjerat prej trupit arësimor të Liceut. Çmimet u ndanë ndër 180 nxënëse. Ceremonia filloj me Hymnet Mbretënor dhe Kombëtar, të kënduara bukur nga kor' i Liceut. Pastaj foli edhe dhe një nga profesorët françezë. Kori dhe Mandolinata kënduanë disa këngë dhe më në fund u ndanë çmimet. Ndamjen e çmimevet e bëri vetë Prefekti Z. Mark Kodheli, i ndihmuar prej z. Xavier de Courville, Drejtor Teknik i Liceut. I pari në kllasën e Filosofisë dolli Z. Mahir Domi, (Shumë mirë) vijojnë pastaj Z. Kristaq Papaniko (mirë), Z. Androkli Baltadori, Sabayedin Kone, Ptolem Xhuvani (mjaft mirë); zz. Spase Gusho, Theodhor Lubonja, Vasil Zoi dhe zojusha N.Hoxha (kaluëshëm). Në Matematikë fituanë z. Salih Angoni (mjaft mirë) dhe Selim Graceni (kalueshëm).

Të dhëna

Përshkrimi
Korçë 22, - Dje mbas dite, në prani të autoritetevet dhe të parisë së vendit, u janë ndarë çmimet shkollore nxanësvet më të zgjedhur të Liceut Kombëtar.
Ceremonia u zhvillua në Palestrën "Leku i Nxënësit".
U ndanë gjithsej afro 300 vollume librash. Një pjesë syresh ishin dhuruar prej Ministrisë s'Arsimit të Francës, një tjetër pjesë prej Ministrisë s'onë t'Arësimit dhe të tjerat prej trupit arësimor të Liceut.
Çmimet u ndanë ndër 180 nxënëse.
Ceremonia filloj me Hymnet Mbretënor dhe Kombëtar, të kënduara bukur nga kor' i Liceut. Pastaj foli edhe dhe një nga profesorët françezë.
Kori dhe Mandolinata kënduanë disa këngë dhe më në fund u ndanë çmimet.
Ndamjen e çmimevet e bëri vetë Prefekti Z. Mark Kodheli, i ndihmuar prej z. Xavier de Courville, Drejtor Teknik i Liceut.
I pari në kllasën e Filosofisë dolli Z. Mahir Domi, (Shumë mirë) vijojnë pastaj Z. Kristaq Papaniko (mirë), Z. Androkli Baltadori, Sabayedin Kone, Ptolem Xhuvani (mjaft mirë); zz. Spase Gusho, Theodhor Lubonja, Vasil Zoi dhe zojusha N.Hoxha (kaluëshëm).
Në Matematikë fituanë z. Salih Angoni (mjaft mirë) dhe Selim Graceni (kalueshëm).
Data
25 qershor 1937
Kontribuesi
Z. Fetah Biza

Position: 1870 (4 views)

“Provimet e Liceut Kombëtar të Korçës - Ndarja e çmimevet, Gazeta Drita (25. 06. 1937)”, 1937-06-25, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/18667

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.