Një amerikan në Shqipëri.

1920-09-22

R. M. Davidson nga Ashland, Kentaki, i cili është përgjegjës për ndihmën e Kryqit të Kuq Amerikan në Elbasan, Shqipëri, i veshur me kostumin piktoresk të malësorëve shqiptarë. Kostumi është i gjithi prej leshi, me xhaketën tepër e rëndë si mbrojtje kundër të ftohtit te egës dhe shirave të dendur të maleve.

Të dhëna

Përshkrimi
Alb R. M. Davidson nga Ashland, Kentaki, i cili është përgjegjës për ndihmën e Kryqit të Kuq Amerikan në Elbasan, Shqipëri, i veshur me kostumin piktoresk të malësorëve shqiptarë. Kostumi është i gjithi prej leshi, me xhaketën tepër e rëndë si mbrojtje kundër të ftohtit te egës dhe shirave të dendur të maleve.
Eng An American in Albania. R? M. Davidson of Ashland, Ky., who is in charge of the American Red Cross relief work at Elbasob, Albania attired in the picturesque costume of the Albanian mountaineers. The whole thing is of wool, the jacket being extra heavy as a protection against the intense cold and heavy rains of the mountains
Data
22 shtator 1920
Origjina
Koleksioni i Kryqit të Kuq Amerikan
Të drejtat e përdorimit
Publike
Formati
JPG
Gjuha
Anglisht
Zona
Elbasan

Renditja: 1112 (7 shikime)

“Një amerikan në Shqipëri.”, 1920-09-22, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/20565

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.