Djemtë elbasanas dhe shoqëria e tyre në kohën e rinisë, Elbasan 04. 10. 1943

1943-10-04

Djemtë elbasanas dhe shoqëria e tyre në kohën e rinisë, Elbasan 04. 10. 1943. Shënime të bëra pas fotos nga vetë dora e Hysni Hatipit si një përshkrim për shoqërinë e kohës së tij: ''Nuk ka ma mirë, ku jeta kalohet në armoni ndërmjet shoqnisë. Kështu dhe katër djemt që shifen këtu, e kan nji fat të tillë sadoqë ka ngadonjiherë dhe ndonji të vogël dizarmoni, por kjo nuk ka dhe aq randësi kur përnjiherësh shlyhet. Ja, pas, si disa dit kaluan për mrekulli më këtë qytet, së bashku kalojmë për në Tiranë, dy ma parë e dy ma pas, por na vetura e pas si kalojnë dhe atje dy tri dit të bukura, iu mbush mendja të bajmë këtë fotografi, nja dy tri kopje të së cilës ia u dhurojmë edhe shokëve. Por mjer se kam fatin e keq të mos qëndrojmë së bashku për shumë kohë mbasi cdo njeri për arsye personale detyrohet me u ndamë për këtë nga shoqnia natyrisht e kan ma rrallë''.

Të dhëna

Përshkrimi
Djemtë elbasanas dhe shoqëria e tyre në kohën e rinisë, Elbasan 04. 10. 1943.
Shënime të bëra pas fotos nga vetë dora e Hysni Hatipit si një përshkrim për shoqërinë e kohës së tij:
''Nuk ka ma mirë, ku jeta kalohet në armoni ndërmjet shoqnisë.
Kështu dhe katër djemt që shifen këtu, e kan nji fat të tillë sadoqë ka ngadonjiherë dhe ndonji të vogël dizarmoni, por kjo nuk ka dhe aq randësi kur përnjiherësh shlyhet.
Ja, pas, si disa dit kaluan për mrekulli më këtë qytet, së bashku kalojmë për në Tiranë, dy ma parë e dy ma pas, por na vetura e pas si kalojnë dhe atje dy tri dit të bukura, iu mbush mendja të bajmë këtë fotografi, nja dy tri kopje të së cilës ia u dhurojmë edhe shokëve.
Por mjer se kam fatin e keq të mos qëndrojmë së bashku për shumë kohë mbasi cdo njeri për arsye personale detyrohet me u ndamë për këtë nga shoqnia natyrisht e kan ma rrallë''.
Data
4 tetor 1943
Kontribuesi
Z. Aktor Hatipi
Origjina
Arkivi i Familjes Hatipi
Formati
JPG
Lënda
Fotografia

Position: 4406 (1 views)

“Djemtë elbasanas dhe shoqëria e tyre në kohën e rinisë, Elbasan 04. 10. 1943”, 1943-10-04, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/20593

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.