Grupi i parë i mësuesve që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe, Dibër 16. 05. 1941

1941-05-16

1941. 05. 16, Dibër, grupi i parë i mësuesve që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe. Ishte një urdhër i ministrit të arsimit Ernest Koliqi në atë kohë që bëri të mundur këtë akt të madh me shërbim mbarëkombëtar dhe që ishte në funksion të shumë shqiptarëve dhe fëmijëve të tyre në atë kohë. Ishin rreth 400 mësues që kishin mbaruar Normalen dhe shkollën Teknike Amerikane që shkuan në të gjitha trojet shqiptare jasht kufijëve të Shqipërisë. Një pjesë prej tyre mbetën në ato troje, krijuan familje. Ata u bënë shembulli i personaliteteve të arsimit siç njihet elbasanasi Mehmet Gjevori. Në këtë foto ndodhet edhe babai i dhuruesit të saj, normalisti Mustafa Shahinaj (Zeqiraj)

Të dhëna

Përshkrimi
1941. 05. 16, Dibër, grupi i parë i mësuesve që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe. Ishte një urdhër i ministrit të arsimit Ernest Koliqi në atë kohë që bëri të mundur këtë akt të madh me shërbim mbarëkombëtar dhe që ishte në funksion të shumë shqiptarëve dhe fëmijëve të tyre në atë kohë.
Ishin rreth 400 mësues që kishin mbaruar Normalen dhe shkollën Teknike Amerikane që shkuan në të gjitha trojet shqiptare jasht kufijëve të Shqipërisë.
Një pjesë prej tyre mbetën në ato troje, krijuan familje.
Ata u bënë shembulli i personaliteteve të arsimit siç njihet elbasanasi Mehmet Gjevori.
Në këtë foto ndodhet edhe babai i dhuruesit të saj, normalisti Mustafa Shahinaj (Zeqiraj)
Data
16 maj 1941
Kontribuesi
Z. Lulzim Shahinaj
Formati
JPG
Lënda
Fotografia

Position: 4943 (1 views)

“Grupi i parë i mësuesve që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe, Dibër 16. 05. 1941”, 1941-05-16, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 9 dhjetor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/23219

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.