Elbasan, Labinot Mal, në sfond shtëpia e Sami Bahollit, ku u formua Shtabi i Përgjithshëm i Luftës Antifashiste, 1943

1943

1943, Elbasan, Labinot Mal, Në sfond Shtëpia e Sami Bahollit ku u formua Shtabi i Përgjithshëm i Luftës Antifashiste dhe anëtari i saj Baba Faja Martaneshi Në këtë shtëpi Enver Hoxha u bë Sekretar i përgjithshëm i PKSH dhe po në këtë shtëpi u mbajt edhe konferenca e shtatorit 1943 që mori vendime që zyrtarizuan goditjen ndaj Ballit Kombëtar. Janë pamje në dy kohë. E para gjatë kohës kur u formua Shtabi në vitin 1943 dhe në sfond duket shtëpia dhe Baba Faja Martaneshi, ish pjesëtar i luftës dhe i Shtabit. E dyta është e vitit 2017, siç është gjendja e kësaj shtëpie sot. Sami Baholli që më pas u bë sekretar i Presidiumit të Kuvendit Popullor dhe më mandej edhe ambasador. Sami Baholli me orgjinë nga Dibra e madhe ishte një nga pjesëtarët e familjes Baholli, një pjesë e madhe e të cilëve u denigruan dhe u burgosën dhe iu mbajt prona. Pak prej tyre u bënë pjesë e PKSH. Nga familja Baholli është edhe dhuratë Biblioteka Publike që mban emrin “Qemal Baholli” në qendër të Elbasanit, sot mbi 100 vjeçare.

Të dhëna

Përshkrimi
1943, Elbasan, Labinot Mal, Në sfond Shtëpia e Sami Bahollit ku u formua Shtabi i Përgjithshëm i Luftës Antifashiste dhe anëtari i saj Baba Faja Martaneshi
Në këtë shtëpi Enver Hoxha u bë Sekretar i përgjithshëm i PKSH dhe po në këtë shtëpi u mbajt edhe konferenca e shtatorit 1943 që mori vendime që zyrtarizuan goditjen ndaj Ballit Kombëtar.

Janë pamje në dy kohë.
E para gjatë kohës kur u formua Shtabi në vitin 1943 dhe në sfond duket shtëpia dhe Baba Faja Martaneshi, ish pjesëtar i luftës dhe i Shtabit.

E dyta është e vitit 2017, siç është gjendja e kësaj shtëpie sot.

Sami Baholli që më pas u bë sekretar i Presidiumit të Kuvendit Popullor dhe më mandej edhe ambasador.
Sami Baholli me orgjinë nga Dibra e madhe ishte një nga pjesëtarët e familjes Baholli, një pjesë e madhe e të cilëve u denigruan dhe u burgosën dhe iu mbajt prona. Pak prej tyre u bënë pjesë e PKSH.
Nga familja Baholli është edhe dhuratë Biblioteka Publike që mban emrin “Qemal Baholli” në qendër të Elbasanit, sot mbi 100 vjeçare.
Data
1943
Kontribuesi
Z. Kastriot Dervishi
Formati
JPG
Lënda
Fotografia

Renditja: 433 (14 shikime)

“Elbasan, Labinot Mal, në sfond shtëpia e Sami Bahollit, ku u formua Shtabi i Përgjithshëm i Luftës Antifashiste, 1943”, 1943, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/23227

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.