Çardhaku i beqarëve, Elbasan 1939 - 1940

1939

by ADE

Kjo foto mendohet se është marrë gjatë vitit 1939 - 1940. Sipas shënimit që ka mbrapa fotoja thuhet se në këtë objekt, në katin e sipërm ndodhej Çardhaku i beqarëve te tabakhanes. Poshtë ka qenë kafeja e Ali Kovaçit. Ngjitur me kafenenë ndodhej Tyrbja e tabakëve, ku çdo vit besimtarët e tabakhanes shpërndanin shërbet.

Të dhëna

Përshkrimi
Kjo foto mendohet se është marrë gjatë vitit 1939 - 1940. Sipas shënimit që ka mbrapa fotoja thuhet se në këtë objekt, në katin e sipërm ndodhej Çardhaku i beqarëve te tabakhanes. Poshtë ka qenë kafeja e Ali Kovaçit. Ngjitur me kafenenë ndodhej Tyrbja e tabakëve, ku çdo vit besimtarët e tabakhanes shpërndanin shërbet.
Data
1939
Autori/Krijuesi
ADE
Kontribuesi
Z. Artin Kovaçi
Formati
JPG
Lënda
Elbasan, Fotografi, Çardhaku i beqarëve

Position: 1327 (6 views)

ADE, “Çardhaku i beqarëve, Elbasan 1939 - 1940”, 1939, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/23542

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.