Diskursi i tragjikes në letërsinë shqipe

2017

by Dr. Durim Çaça

" Tragjiku elbasanas Et’hem Haxhiademi, i vetmi dhe i fundmi krijues klasik në fushë të dramatikës shqiptare vjen shtjelluar në mënyrë të denjë, përmes këtij studimi, autori i të cilit duhet përgëzuar për prurjet e mëdha që ka arritur të sjellë nga pikëvështrimi i tij në lëmë të pragmatikës dhe se- miotikës gjuhësore, disiplina që sapo janë përvijuar për njohje në gjuhësinë shqiptare, deri më tani, vetëm si realizime teorike e praktike të shkollave të huaja linguistike, kryesisht ato europerëndimore dhe amerikane...” PROF. DR. TEFË TOPALLI

Të dhëna

Përshkrimi
" Tragjiku elbasanas Et’hem Haxhiademi, i vetmi dhe i fundmi krijues klasik në fushë të dramatikës shqiptare vjen shtjelluar në mënyrë të denjë, përmes këtij studimi, autori i të cilit duhet përgëzuar për prurjet e mëdha që ka arritur të sjellë nga pikëvështrimi i tij në lëmë të pragmatikës dhe se- miotikës gjuhësore, disiplina që sapo janë përvijuar për njohje në gjuhësinë shqiptare, deri më tani, vetëm si realizime teorike e praktike të shkollave të huaja linguistike, kryesisht ato europerëndimore dhe amerikane...” PROF. DR. TEFË TOPALLI
Data
2017
Autori/Krijuesi
Dr. Durim Çaça
Kontribuesi
Z. Durim Çaça
Lënda
Letërsia, Ethem Haxhiademi

Renditja: 2739 (3 shikime)

Dr. Durim Çaça, “Diskursi i tragjikes në letërsinë shqipe”, 2017, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/23552

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.