Flamuri i qëndisur për 20 vjetorin e Pavarësisë. Elbasan 1932

1932

by Lytfije Kopani

Ky flamur  është nisur të qëndiset nga Sabire Kopani dhe vazhduar nga vajza e saj Lytfije Kopani. Sipas Z. Kujtim Kopani, ky flamur u qëndis me rastin e 20 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë. Sipas Kujtim Kopanit, qëndrisja e flamurit u bë me porosi të Ibrahim Kopanit, babait të Kujtimit dhe një mik i Ahmet Daklit me të cilin kishte punuar në Elbasan. Qëndisjen e nisi fillimisht Sabire Kopani, bashkëshortja e Ibrahimit dhe vazhdoi më pas e bija Lutfije Kopani.Ka një ndërhyrje në shkrimin mbi flamur, ndërsa qëndisja e është orgjinale pa asnjë ndryshim. Interesante është se për një kohë të gjatë fotos së këtij flamuri të qëndisur, iu hoqën fjalët Rroftë Flamuri për shkak të frikës se mos nga njerëzit e partisë komuniste pas vitit 1945 do t’i thuhej përse nuk keni qëndisur “Rroftë Partia”.  

Të dhëna

Përshkrimi
Ky flamur  është nisur të qëndiset nga Sabire Kopani dhe vazhduar nga vajza e saj Lytfije Kopani. Sipas Z. Kujtim Kopani, ky flamur u qëndis me rastin e 20 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë. Sipas Kujtim Kopanit, qëndrisja e flamurit u bë me porosi të Ibrahim Kopanit, babait të Kujtimit dhe një mik i Ahmet Daklit me të cilin kishte punuar në Elbasan. Qëndisjen e nisi fillimisht Sabire Kopani, bashkëshortja e Ibrahimit dhe vazhdoi më pas e bija Lutfije Kopani.Ka një ndërhyrje në shkrimin mbi flamur, ndërsa qëndisja e është orgjinale pa asnjë ndryshim. Interesante është se për një kohë të gjatë fotos së këtij flamuri të qëndisur, iu hoqën fjalët Rroftë Flamuri për shkak të frikës se mos nga njerëzit e partisë komuniste pas vitit 1945 do t’i thuhej përse nuk keni qëndisur “Rroftë Partia”.

 
Data
1932
Autori/Krijuesi
Lytfije Kopani
Kontribuesi
Z. Kujtim Kopani
Origjina
Arkivi i Familjes Kopani
Lënda
Flamuri, 20 vjetori i pavarësisë

Renditja: 1641 (5 shikime)

Lytfije Kopani, “Flamuri i qëndisur për 20 vjetorin e Pavarësisë. Elbasan 1932”, 1932, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/23608

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.