Kolonët italianë në Elbasan, 1943

1943

https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_colonists_in_Albania After the occupation of Albania in April 1939, Mussolini sent nearly 11,000 Italian colonists to Albania. Most of them were from the Veneto region and Sicily. They settled primarily in the areas of Durazzo, Valona, Scutari, Porto Palermo, Elbasani and Santi Quaranta. They were the first settlers of a huge group of Italians to be moved to Albania.[12] Lamb, Richard. Mussolini as Diplomat p. 142 Përkthimi : Pas pushtimit të Shqipërisë në Prill 1939, Mussolini dërgoi afërsisht 11,000 kolonë italianë në Shqipëri. Shumica e tyre ishin nga Siçilia dhe rajoni i Venetos. Ato u vendosën kryesisht në zonat e Durrësit, Vlorës, Shkodrës, Porto Palermos, Elbasanit dhe Sarandës. Këto ishin pararoja e një grupi te madh italianësh që do të zhvendoseshin në Shqipëri [12] Lamb, Richard. Mussolini si Diplomat f.142

Të dhëna

Përshkrimi
https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_colonists_in_Albania

After the occupation of Albania in April 1939, Mussolini sent nearly 11,000 Italian colonists to Albania. Most of them were from the Veneto region and Sicily. They settled primarily in the areas of Durazzo, Valona, Scutari, Porto Palermo, Elbasani and Santi Quaranta. They were the first settlers of a huge group of Italians to be moved to Albania.[12]
Lamb, Richard. Mussolini as Diplomat p. 142

Përkthimi :
Pas pushtimit të Shqipërisë në Prill 1939, Mussolini dërgoi afërsisht 11,000 kolonë italianë në Shqipëri. Shumica e tyre ishin nga Siçilia dhe rajoni i Venetos. Ato u vendosën kryesisht në zonat e Durrësit, Vlorës, Shkodrës, Porto Palermos, Elbasanit dhe Sarandës. Këto ishin pararoja e një grupi te madh italianësh që do të zhvendoseshin në Shqipëri [12]
Lamb, Richard. Mussolini si Diplomat f.142
Data
1943
Kontribuesi
Z. Klejd Luan Këlliçi
Origjina
http://www.marcantoniocolonna.com

Position: 2385 (3 views)

“Kolonët italianë në Elbasan, 1943”, 1943, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 30 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/23709

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.