Kolonia italiane e Elbasanit, 1943

1943

Përkthimi : Pas pushtimit të Shqipërisë në Prill 1939, Mussolini dërgoi afërsisht 11,000 kolonë italianë në Shqipëri. Shumica e tyre ishin nga Siçilia dhe rajoni i Venetos. Ato u vendosën kryesisht në zonat e Durrësit, Vlorës, Shkodrës, Porto Palermos, Elbasanit dhe Sarandës. Këto ishin pararoja e një grupi te madh italianësh që do të zhvendoseshin në Shqipëri [12] Origjinali Lamb, Richard. Mussolini si Diplomat f.142After the occupation of Albania in April 1939, Mussolini sent nearly 11,000 Italian colonists to Albania. Most of them were from the Veneto region and Sicily. They settled primarily in the areas of Durazzo, Valona, Scutari, Porto Palermo, Elbasani and Santi Quaranta. They were the first settlers of a huge group of Italians to be moved to Albania.[12] Lamb, Richard. Mussolini as Diplomat p. 142

Të dhëna

Përshkrimi
Përkthimi :
Pas pushtimit të Shqipërisë në Prill 1939, Mussolini dërgoi afërsisht 11,000 kolonë italianë në Shqipëri. Shumica e tyre ishin nga Siçilia dhe rajoni i Venetos. Ato u vendosën kryesisht në zonat e Durrësit, Vlorës, Shkodrës, Porto Palermos, Elbasanit dhe Sarandës. Këto ishin pararoja e një grupi te madh italianësh që do të zhvendoseshin në Shqipëri [12]
Origjinali
Lamb, Richard. Mussolini si Diplomat f.142After the occupation of Albania in April 1939, Mussolini sent nearly 11,000 Italian colonists to Albania. Most of them were from the Veneto region and Sicily. They settled primarily in the areas of Durazzo, Valona, Scutari, Porto Palermo, Elbasani and Santi Quaranta. They were the first settlers of a huge group of Italians to be moved to Albania.[12]
Lamb, Richard. Mussolini as Diplomat p. 142
Data
1943
Kontribuesi
Z. Klejd Luan Këlliçi
Origjina
http://www.marcantoniocolonna.com
Lënda
Kolonet Italiane

Renditja: 4189 (2 shikime)

“Kolonia italiane e Elbasanit, 1943”, 1943, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/23711

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.