Mësuesit e Normales në trojet etnike, Dibër 1941

1941

1941. 05. 16,Dibër, i pari grup mësuesish që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe. Ishin rreth 400 studentë që dolën mësues nga Normalja e Elbasanit dhe shkolla teknike Harry Fulc që u shpërndanë nëpër të gjitha trojet shqiptare për të hapur shkollat shqip. Një pjesë e vogël prej tyre pësuan edhe persekutime nga regjimet e vendeve ku ishin si në Kosovë , Maqedoni, në Malin e Zi dhe në Çamëri.

Të dhëna

Përshkrimi
1941. 05. 16,Dibër, i pari grup mësuesish që shkuan nga Normalja e Elbasanit në trojet shqiptare për hapjen e shkollave dhe mësimin e gjuhës shqipe.
Ishin rreth 400 studentë që dolën mësues nga Normalja e Elbasanit dhe shkolla teknike Harry Fulc që u shpërndanë nëpër të gjitha trojet shqiptare për të hapur shkollat shqip. Një pjesë e vogël prej tyre pësuan edhe persekutime nga regjimet e vendeve ku ishin si në Kosovë , Maqedoni, në Malin e Zi dhe në Çamëri.
Data
1941
Kontribuesi
Z. Hazis Moli
Formati
Fotografi

Position: 2339 (3 views)

“Mësuesit e Normales në trojet etnike, Dibër 1941”, 1941, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 28 nëntor 2023, https://adsh.al/s/adsh/item/23918

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.