Benzinato e parë në Elbasan, e hapur nga familja Kotherja

1930

-Foto 1- Benzinata e parë e qytetit të Elbasanit u hap nga familja Kotherja. Në foto duket benzinata në vitet `30. Këtu ka dalë Hyqmeti, i cili u vra aksidentalisht pas Clirimit, duke u rrëzuar me makinë në kilomentrin e 22 te Krrabës. -Foto 2- Në mesin e viteve `30, benzinata e parë e qytetit të Elbasanit që u hap nga gjyshi im me vëllezerit e tij. Ketu ka dalë Sami Kotherja, që më vone do të bëhej një nga profesorët e njohur të matematikës dhe fizikës si dhe hartuesi i të parave rregullore të futbollit në Shqiperi, në gjuhën tonë.

Të dhëna

Përshkrimi
-Foto 1-
Benzinata e parë e qytetit të Elbasanit u hap nga familja Kotherja. Në foto duket benzinata në vitet `30. Këtu ka dalë Hyqmeti, i cili u vra aksidentalisht pas Clirimit, duke u rrëzuar me makinë në kilomentrin e 22 te Krrabës.

-Foto 2-
Në mesin e viteve `30, benzinata e parë e qytetit të Elbasanit që u hap nga gjyshi im me vëllezerit e tij. Ketu ka dalë Sami Kotherja, që më vone do të bëhej një nga profesorët e njohur të matematikës dhe fizikës si dhe hartuesi i të parave rregullore të futbollit në Shqiperi, në gjuhën tonë.
Data
1930
Kontribuesi
NIKO KOTHERJA

Renditja: 433 (14 shikime)

“Benzinato e parë në Elbasan, e hapur nga familja Kotherja”, 1930, Arkiva Digjitale Shqiptare, accessed 1 tetor 2022, https://adsh.al/s/adsh/item/25458

Komentoni

Asnjë koment ende! Bëhu i pari që komenton!

Jam dakord me kushtet e përdorimit dhe pranoj të ofroj kontributin tim nën liçensën CC BY-SA.